Thursday, November 15, 2012

Προκλητικές αναφορές κατά της Κύπρου από γερμανικό περιοδικό

Νέα προκλητικές αναφορές εμφανίστηκαν στον γερμανικό Τύπο εναντίον της Κύπρου, με αφορμή την αίτηση της χώρας για οικονομική στήριξη από τον Μηχανισμό Στήριξης.

Συγκεκριμένα το εβδομαδιαίο οικονομικό περιοδικό “Wirtshcafts Woche” με έδρα το Ντύσελντορφ, σε άρθρο στην ιστοσελίδα του υπό τον τίτλο «Η Κύπρος αρνείται οποιαδήποτε μεταρρύθμιση», γράφει ότι το διαιρεμένο νησί θέλει «επειγόντως και άνευ όρων να ξεγλιστρήσει με το πακέτο διάσωσης του ευρώ, δείχνοντας όλο και περισσότερο πόσο λίγο η χώρα είναι ενταγμένη στην ευρωπαϊκή κοινότητα».



Ισχυρίζεται παράλληλα ότι η Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με τη Δυτική Ευρώπη και ότι με την εισαγωγή του ευρώ η Κύπρος «γλίστρησε λίγες μοίρες προς τα δυτικότερα».


Περαιτέρω υποστηρίζει ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπεί στην Κύπρο να ενταχθεί στην ΕΕ το 2004, λόγω γεωγραφικής θέσης αλλά και του άλυτου πολιτικού της προβλήματος και ότι κάτι τέτοιο έγινε επειδή η Ελλάδα απείλησε να μπλοκάρει την διεύρυνση.


Δεδομένου, συνεχίζει, ότι η Κύπρος επηρεάστηκε από την ελληνική κρίση και ζήτησε δισεκατομμύρια σε ενισχύσεις από την ΕΕ είναι όλο και πιο σαφές πόσο λίγο η χώρα μπορεί να ενσωματωθεί στην κοινότητα. Αναφέρει επίσης ότι η πολιτική κουλτούρα, η χαλαρή αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος και η ισχυρή επιρροή των θρησκευτικών προσωπικοτήτων, κάνουν το νησί να μοιάζει περισσότερο «με γείτονα της Μέσης Ανατολής παρά με την Δυτική Ευρώπη».


Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναφέρεται, η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν πολύ μικρή για να έχει κάποιος στην ΕΕ σοβαρές ανησυχίες για αυτήν, ακόμα και όταν «ο κομμουνιστής Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας εξασφάλισε δάνειο από τη Ρωσία ύψους 2,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να παρακάμψει τις απαιτήσεις ενός ευρωπαϊκού πακέτου βοήθειας». Αναφέρεται ωστόσο ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης τυπικά είναι ελεύθερα να συνάπτουν δάνεια από τρίτες χώρες.


Στη συνέχεια το περιοδικό αναφέρεται στην παρουσία 40,000 εύπορων Ρώσων στο νησί και σε δεδομένα της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας που δείχνουν, κατά το περιοδικό, ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν σε μεγάλη κλίμακα το νησί για το ξέπλυμα χρήματος και για φοροδιαφυγή. Πέρυσι, αναφέρει, 122 δισεκατομμύρια δολάρια εισέρευσαν από τη Ρωσία στην Κύπρο, και επιστράφηκαν 129 δισεκατομμύρια δολάρια. Στα χαρτιά, προστίθεται, η Κύπρος είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Ρωσία.


Αναφέρεται επίσης στην ένταξη της Κύπρου στη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων της Ρωσίας για κάποιο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο άλλαξε μετά την υπογραφή της συνθήκης αποφυγής διπλής φορολογίας.

.ikypros.com
15/11/12
-----

  • Zypern verweigert jede Reform
Die geteilte Insel will dringend und bedingungslos unter den Euro-Rettungsschirm schlüpfen – und zeigt immer deutlicher, wie wenig das Land in die Gemeinschaft passt. Es hat keinen Bezug zu Westeuropa. 
Mit bloßem Auge ist die Fälschung auf den Euro-Münzen kaum zu erkennen. Als 2007 die Vorderseite der Geldstücke neu entworfen wurde, rutschte Zypern auf der Landkarte um ein paar Grad gen Westen. Ohne den grafischen Kniff hätte der östlichste Mitgliedstaat der Europäischen Union nicht mehr auf die Münzen gepasst......... wiwo.de 14/11/12
http://www.wiwo.de/politik/europa/schuldenkrise-zypern-verweigert-jede-reform/7367418.html

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin