Friday, November 30, 2012

Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης: Κατάληψη και πάλι από τους υπαλλήλους

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προγραμματισμένη Σύνοδος πρυτάνεων με οικοδεσπότη το πανεπιστήμιο Πάτρας, η οποία και συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους. Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ συζητούν μεταξύ άλλων και το θέμα της «Αθηνάς» για τις συγχωνεύσεις στα πανεπιστήμια, καθώς η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών προτάσεων εκπνέει αύριο.


Σήμερα, την παραίτησή του ετοιμαζόταν να υποβάλει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, καταγγέλλοντας ότι το πανεπιστήμιό του δεν μπορεί να λειτουργήσει αφενός λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις απομακρύνσεις των διοικητικών του υπαλλήλων και αφετέρου εξαιτίας της υποχρηματοδότησής του, των περικοπών και των μέτρων του μνημονίου ΙΙΙ. Στο υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, ανώτατα στελέχη ανέφεραν στο «Βήμα» ότι δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημα την παραίτηση Αλμπάνη. Πάντως ο κ. Αλμπάνης θα επισκεφθεί αύριο, Σάββατο, την Πάτρα, προφανώς ακόμη με την ιδιότητα του πρύτανη

Κατάληψη ξανά στο ΑΠΘ

Την ίδια στιγμή όμως στο προσκήνιο βγαίνει πάλι και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) όπου οι εργολαβικοί υπάλληλοί του ανακατέλαβαν, αργά το βράδυ της Παρασκευής, το κτίριο διοίκησης του ιδρύματος.

Την Παρασκευή το πρωί, οι εργολαβικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης, εξαιτίας της επέμβασης δυνάμεων της Αστυνομίας, και τη σύλληψη έντεκα υπαλλήλων. Ο πρύτανης του Ιδρύματος ζήτησε, πάντως, νωρίτερα την απελευθέρωσή τους.

Μετά την εξέλιξη αυτή είναι πιθανό να ακολουθήσει και δεύτερη επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ, καθώς η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκ νέου στο Ίδρυμα είναι εκρηκτική.

Παπαματθαίου Μάρνυ
TOVIMA GR
30/11/12
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin