Friday, November 23, 2012

ΠΓΔΜ: Αλλαγή φρουράς στο γραφείο συνδέσμου της Ελλάδας

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, είχε σήμερα αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.
   Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ, στη συνάντηση, ο κ. Ιβάνοφ υπογράμμισε την ετοιμότητα της χώρας του για ενίσχυση της συνολικής συνεργασίας και για διάλογο με την Ελλάδα.
   Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Ιβάνοφ,στη διάρκεια της συνάντησης, σημείωσε ότι «η  FYROM*** είναι ανοιχτή προς όλους τους γείτονές της και αυτή η ανοιχτή προσέγγιση εκδηλώνεται με την ετοιμότητα αναζήτησης λύσεων σε όλες τις διαφορές, μέσω του διαλόγου».

    Η εμβάθυνση της συνεργασίας, σύμφωνα με τον κ.Ιβάνοφ, θα δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για την υπέρβαση των όποιων διαφορών.
   Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της χώρας του.
   «Με την άρση της παρεμπόδισης για ενσωμάτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κερδίζουν όλοι: Η FYROM***, η Ελληνική Δημοκρατία και ολόκληρη η περιοχή» πρόσθεσε ο κ. Ιβάνοφ.
   «Κοινό συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ότι η διαφορά για το όνομα δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αποτελεί εμπόδιο στη συνεργασία σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση, ο πρόεδρος κ. Ιβάνοφ ευχήθηκε περαιτέρω επιτυχίες στην πρέσβη κ. Παπαδοπούλου» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του Προέδρου της ΠΓΔΜ.
   Η κ.Παπαδοπούλου αποχωρεί από τα Σκόπια μετά από πεντέμιση χρόνια θητείας ως επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.
   Αντικαταστάτης της ορίστηκε ο σημερινός επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα.
Από αρκετά "Ελληνικά"? sites
23/11/12
---- 

*** Η ονομασία της χώρας είναι πΓΔΜ ή FYROM. Το ΑΠΕ ΑΜΠΕ και πλήθος από ελληνικά ΜΜΕ αντιγράφουν τις δηλώσεις των σκοπιανών αξιωματούχων με το δήθεν συνταγματικό τους όνομα.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin