Friday, November 16, 2012

«Δεν ισχύουν όσα λέει ο Νταβούτογλου για τη μουσουλναική μειονότητα»

Απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στους ισχυρισμούς για Θράκη, Ρόδο, Κω.
Ως «ρητορικές εντυπωσιασμού χωρίς ουσία» που πάντως «δεν συμβάλλουν στη διαμόρφωση καλού κλίματος και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου από τον Οργανισμό της Ισλαμικής Διάσκεψης πως η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στη Θράκη, τη Ρόδο και την Κω.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Ρόδο και την Κω, «ευτυχώς», δεν συμμερίζονται το «όψιμο ενδιαφέρον του κ. Νταβούτογλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα», καθώς «γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία είναι πρότυπο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζουν αρμονικά με τους Χριστιανούς συμπολίτες τους».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει τελικά, πως αν η Τουρκία έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον για τις εκεί μειονότητες «οι περισσότερες από τις οποίες έχουν σβήσει, η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική στην ευαίσθητη γειτονιά μας».
tovima gr
15/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin