Friday, November 16, 2012

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ..«Δεν ξεχνώ»

29 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο και τα μηνύματα προς την Άγκυρα υπήρξαν και πάλι σαφή.

Ελλάδα και Κύπρος δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν τα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την Αθήνα να καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλους της Ε.Ε..



Η μονομερής ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα της Κύπρου, αναφέρει το ΥΠΕΞ, παρεμποδίζει την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο Κυπριακό και έχει οδηγήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε διεθνή απομόνωση, ενώ συνιστά συνεχιζόμενη προσβολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς έννομης τάξης.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει ρητά καταδικάσει την νομικά άκυρη αυτή ενέργεια και έχει καλέσει όλα τα κράτη να μην αναγνωρίσουν, να μην διευκολύνουν ή με οποιοδήποτε τρόπο βοηθήσουν την αποσχιστική οντότητα που αυτοαποκαλείται «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Μέχρι σήμερα, ωστόσο, η Τουρκία εξακολουθεί να περιφρονεί τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό και να επιδιώκει την διεθνή αναβάθμιση του παράνομου αποσχιστικού μορφώματος.

«Ματαίως», διαμηνύει το υπουργείο, «διότι η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής».

Η Αθήνα καλεί την Τουρκία «να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσδιορίζουν την βάση και το περιεχόμενο μιας συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

.elzoni.gr
16/11/12
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin