Wednesday, November 7, 2012

Σκ. Κουκουμά: «Δεν υπάρχει τιμή για τις κατεχόμενες περιουσίες»


Εκκληση προς τους ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών να μην καταφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων λόγω των ενδεχόμενων οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν, απηύθυναν εκ νέου μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων .
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Σκεύη Κουκουμά δήλωσε ότι «δεν υπάρχει τιμή για τις κατεχόμενες περιουσίες» και πρόσθεσε ότι αυτές οι περιουσίες είναι ανεκτίμητες.
Οι Βουλευτές Κυριάκος Χατζηγιάννης, Γιώργος Βαρνάβα και Ζαχαρίας Κουλίας επέκριναν την Υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, επειδή -όπως ανέφεραν- απέσυρε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη μεταφορά αναπτυξιακών δικαιωμάτων, όταν 15 βουλευτές των κατεχόμενων επαρχιών εξεδήλωσαν την πρόθεση τους να τροποποιήσουν το νομοσχέδιο, ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά συντελεστή δόμησης από τις κατεχόμενες περιοχές στις ελεύθερες.

Ο κ. Χατζηγιάννης αναφερόμενος στην απόσυρση του νομοσχεδίου είπε ότι  «η Κυβέρνηση το έβαλε στα πόδια». Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπους στήριξης των προσφύγων ώστε να μην καταφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή και διατύπωσε τη θέση ότι η Τουρκία «μας βρήκε στον ύπνο» με συντόμευση της διαδικασία στη λεγόμενη επιτροπή στους εννέα μήνες.
Αναφέρθηκε, επίσης, στη πρόταση για δημιουργία ταμείου από τους υδρογονάνθρακες για ενίσχυση των προσφύγων, προσθέτοντας ότι αυτό θα δώσει άμεσα στον προσφυγικό κόσμο την ελπίδα να δημιουργήσουν προοπτική για τις οικογένειες τους.
Ο κ. Βαρνάβα εξέφρασε απογοήτευση και καταδίκασε, όπως είπε, τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών αντιμετώπισε την τροποποίηση, που επιχείρησαν να επιφέρουν επί του νομοσχεδίου για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης, δεκαπέντε Βουλευτές.
Ο κ. Κουλίας ανέφερε πως όταν η κ. Μαύρου αντιλήφθηκε ότι οι Βουλευτές θα τροποποιούσαν το νομοσχέδιο, το απέσυρε.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι «κάποιοι Βουλευτές χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες για να λαϊκίζουν» και εξέφρασε την άποψη ότι ίσως να είναι ώρα να συζητηθεί η στήριξη των προσφύγων στη βάση των περιουσιών τους που είναι κατεχόμενες σε συνδυασμό με τα στεγαστικά προγράμματα που υπάρχουν για τους πρόσφυγες.
Οι δηλώσεις ακολούθησαν τη συνάντηση της Επιτροπής με αντιπροσωπεία του Κινήματος Κυπρίων Κτηματιών Κατεχομένων.
Ο αντιπρόεδρος του Κινήματος Ιάκωβος Χατζηβαρνάβα είπε ότι το Κίνημα κατέθεσε σειρά εισηγήσεων ώστε να δοθεί εναλλακτική δίοδος προς τους πρόσφυγες που απευθύνονται στη λεγόμενη επιτροπή, ενώ ο Πρόεδρος του κινήματος Ανδρέας Λοϊζου δήλωσε πως σε λίγες μέρες το κίνημα θα αποφασίσει δυναμικές εκδηλώσεις και ακόμα και εκδηλώσεις έξω από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 .kathimerini.com.cy
7/11/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin