Thursday, October 4, 2012

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με επιστολή του ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου προς τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Ν. Ποπόσκι

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ν. Ποπόσκι, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Ελληνικής Κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, στη διαδικασία υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.
Με την επιστολή του αυτή, ο Υπουργός Εξωτερικών προτείνει, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών, η οποία θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Επιθυμία της ελληνικής πλευράς είναι η υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου, που θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, στη βάση της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας και της ευρωπαϊκής προοπτικής της ΠΓΔΜ.

Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής και του προτεινόμενου από την ελληνική πλευρά Μνημονίου Κατανόησης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin