Monday, October 8, 2012

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.... Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές και ξέρουμε ότι δουλεύουν πολύ σκληρά (+βίντεο)

Η Σεσίλια Μάλμστρομ συνομίλησε με μετανάστες που φιλοξενούνται στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής.
Παραδέχτηκε τη μεγάλη πίεση που δέχεται η Ελλάδα και ιδιαίτερα τα σύνορα αυτής από το κύμα μετανάστευσης και μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται να δοθεί στους παράνομους μετανάστες η απαραίτητη βοήθεια. Η ευρωπαία επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ (Cecilia Malmström) έφτασε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου σήμερα φιλοξενούνται 600 περίπου παράνομοι μετανάστες, λίγο μετά τις 11 το πρωί, μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. Η επίσκεψη αυτή στη Ροδόπη εντάσσεται στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων κατά την πρώτη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και της Επιτρόπου, στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Ιούλιο, σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών ασύλου.
Η έλευση της Ευρωπαίας Επιτρόπου στην Κομοτηνή συνοδεύτηκε από την έλευση ξένων τηλεοπτικών συνεργασιών από την Γαλλία, τις Βρυξέλλες, όπου εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον για το μεταναστευτικό στη χώρα μας. Κρεμασμένοι σε παράθυρα και πίσω από συρματοπλέγματα φωνάζοντας ρυθμικά τη λέξη Συρία και υψώνοντας χάρτινα πλακάτ που έγραφαν «ελευθερία» οι μετανάστες θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Η Σεσίλια Μάλμστρομ συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους, λίγο πριν αναχωρήσει για το κέντρο φύλαξης μεταναστών στη Βέννα Ν. Ροδόπης. Η ίδια υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση από τη μετανάστευση στη χώρα μας και έδωσε τα εύσημα στις ελληνικές Αρχές λέγοντας ότι προσπαθούν να τους δώσουν την απαραίτητη προσπάθεια σημειώνοντας βέβαια ότι είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο κ. Δένδιας περιορίστηκε απλά στο να συνοδεύει την ευρωπαία επίτροπο, αφού δεν πλησίασε τους μετανάστες, απέφυγε να κάνει δηλώσεις και απλά αρκέστηκε να πει «θα ξαναέρθω στη Θράκη».
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=84806
8/10/12
---


ECRE Interview with Cecilia Malmström, Commissioner for Home Affairs from matthias wiessler on Vimeo.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin