Thursday, October 11, 2012

Α. Νταβούτογλου στη ΝΕΤ: Με πολιτική βούληση θα λύσουμε τα θέματα στο Αιγαίο

Την ικανοποίηση του, γιατί μοιράζεται, όπως είπε το ίδιο όραμα με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών, εξέφρασε μιλώντας στην ΝΕΤ και τον δημοσιογράφο Φ. Παπαθανασίου, ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ήρθα στην Αθήνα, με μία προσέγγιση στραμμένη στο μέλλον και είμαι ικανοποιημένος που μοιράζομαι το ίδιο όραμα, με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον υπουργό Δ. Αβραμόπουλο ανέφερε σημειώνοντας ότι αν υπάρχει το ίδιο όραμα για το μέλλον, τότε όλα τα θέματα που εκκρεμούν, σχετικά με το Αιγαίο, όπως και άλλα ζητήματα, μπορούν να επιλυθούν πιο εύκολα.

Μήνυμα Ερντογάν σε Σαμαρά για συνεργασία και αλληλεγγύη

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, οι διερευνητικές επαφές θα συνεχιστούν και  όπως είπε, «ελπίζουμε όλα αυτά τα θέματα θα επιλυθούν με ισχυρή πολιτική βούληση και από τις δυο χώρες».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Α. Νταβούτογλου  δήλωσε ότι μετέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό το μήνυμα ισχυρής πολιτικής βούλησης για συνεργασία και το μήνυμα αλληλεγγύης του Ρ. Τ. Ερντογάν.
Ειδικότερα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, είπε, ότι συμφωνήθηκαν οι λεπτομέρειες.
«Αρχές Ιανουαρίου θα συναντηθούμε, στην Άγκυρα, με τη συμμετοχή δέκα ή έντεκα υπουργών και θα είναι κοινή συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία και των δυο Πρωθυπουργών, όπως είχε γίνει τον Μάιο του 2010» συμπλήρωσε.

Ναι σε συνεργασία για τους παράνομους μετανάστες

Ερωτηθείς για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ανέφερε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για συνεργασία για την αντιμετώπιση του ζητήματος, προσθέτοντας πάντως, ότι η Τουρκία κάνει ότι είναι δυνατό για να την εμποδίσει
ert gr
11/10/12
----

Νταβούτογλου: Πρώτα χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα, μετά ΑΟΖ

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin