Tuesday, September 4, 2012

Τα σκοπιανά ΜΜΕ θριαμβολογούν ότι τα αποκάλεσε ο Στέφαν Φούλε με το δήθεν συνταγματικό τους όνομα "Μακεδονία"

Μεγάλη είναι σήμερα η θριαμβολογία των σκοπιανών ΜΜΕ ότι κατά την συνάντηση του πρόεδρου Γκεοργκι Ιβανόφ με το επίτροπο διεύρυνσης της ΕΕ ο δεύτερος δεν μεταχειρίστηκε τις εκφράσεις "η χώρα σας", "οι πολίτες της χώρας σας", "το κράτος σας" κλπ , αλλά μεταχειρίστηκε τους όρους "Μακεδονία", "μακεδόνες", "μακεδονική'.
 Από το video που έχει το sitel [2] και στους υπότιτλους μετάφρασης στο σκοπιανό ιδίωμα φαίνεται και ακούγεται καθαρά ότι ο όρος που χρησιμοποίησε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Στέφαν Φούλε, είναι FYROM.


Τον μεταχειρίστηκε τον όρο FYROM χωρίς δισταγμό και δεύτερες σκέψεις. Αντίθετα, ο δικός τους πρόεδρος χρησιμοποιεί το δήθεν συνταγμαικό τους όνομα, στο κομμάτι της κοινης συνέντευξης τύπου που δείχνει το sitel, με αρκετή χρόνο-καθυστέρηση και δισταγμό.
Νωρίτερα,  σε συνέντευξη στην dnevnik, ο κ. Γκεόργκι Ιβανόφ δήλωνε ότι η χώρα του μπορεί να μπει στο ΝΑΤΟ και χωρίς την επίλυση του ονόματος, όπως έγινε και με άλλες χώρες, που ενώ είχαν προβλήματα άλυτα με "γειτονικές χώρες" και  μπήκαν στην συμμαχία. Είναι να απορεί κανείς πόσο τυφλωμένος μπορεί να είναι ένας πανεπιστημιακός, όπως ο κ Ιβανόφ, που να μην αντιλαμβάνεται την διαφορά του προβλήματος με "γειτονική χώρα" από το πρόβλημα με "χώρα μέλος μιας συμμαχίας". 
Απάντηση , βέβαια, πήρε από τον γενικό γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν[1]. Ας υποθέσουμε ότι την κατάλαβε.
---

ΣΧΕΤΙΚΑ:


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin