Friday, September 28, 2012

Επιμένει ο Σκοπιανός πρόεδρος....ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Ѓорѓе Иванов
Την ανάγκη επίλυσης του Σκοπιανού υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ (FYROM) Γιόργκε Ιβάνοφ, στο περιθώριο της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΟΗΕ, «ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε τη σημασία να προχωρήσουν προς αποφάσεις που θα επιλύσουν το ζήτημα σύντομα και με τρόπο αμοιβαία αποδεκτό».



Σε ανακοίνωση του Γραφείου του προέδρου της ΠΓΔΜ, ο κ. Ιβανόφ εξακολουθεί να χρεώνει στην Ελλάδα την έλλειψη προόδου στο Σκοπιανό, υποστηρίζοντας πως η χώρα του τηρεί εποικοδομητική στάση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για το ζήτημα της ονομασίας και ότι επιδιώκει την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο που ορίζεται από τον ΟΗΕ:

«Ο Γ.Γ. υποσχέθηκε ότι θα συνομιλήσει πάλι και με τον κ. Νίμιτς, ώστε να εντατικοποιηθεί η διαπραγμάτευση που διεξάγουμε εδώ και 19 χρόνια. Εμείς, ως χώρα, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 19 χρόνια και να φθειρόμαστε σε μια ανορθολογική διένεξη που είναι μοναδική στην ιστορία του ΟΗΕ», δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Ιβάνοφ.

Πρόσθεσε ότι «υποχρέωση της Ελλάδας είναι ο σεβασμός της ετυμηγορίας και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας», ενώ σημείωσε ότι μετέφερε στον Μπαν Κι Μουν τη θέση «ότι είναι απαραίτητο, η Ελλάδα να παραμείνει στο πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται αυτές οι συνομιλίες, δηλαδή να γίνονται σεβαστά τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, η Ενδιάμεση Συμφωνία και τώρα, πλέον, και η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης».

«Κάθε απόκλιση από το πλαίσιο οδηγεί σε ατέρμονη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων που ποτέ δεν θα οδηγήσουν σε λύση αν μπει κανείς σε ζητήματα ταυτότητας για τα οποία δεν διαπραγματεύεται κανένας στον κόσμο, καθώς κανείς δεν θέλει να του αμφισβητεί κάποιος την ταυτότητά του», συμπλήρωσε ο κ. Ιβάνοφ.

elzoni.gr
28/9/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin