Monday, August 6, 2012

Γαλανός: "Πνευματική τρομοκρατία στην Κύπρο"

Για πνευματική τρομοκρατία έκανε, σήμερα-Δευτέρα, λόγο ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, απαντώντας στην έντονη αντίδραση του Προέδρου της δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στο πλαίσιο της Αντικατοχικής Εκδήλωσης του Δήμου Αμμοχώστου το Σάββατο.
Αφορμή για την αντίδραση του Προέδρου Χριστόφια αποτέλεσαν οι επικρίσεις που διατύπωσε νωρίτερα ο κ. Γαλανός [1], υποστηρίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν προβάλλει επαρκώς την τουρκική κατοχή, στο πλαίσιο της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ.

"Εγώ απλώς εξέφρασα πικρία εκ μέρους όλων των Αμμοχωστιανών και έκανα μία γενική επισκόπηση της κατάστασης, χωρίς καμία αναφορά στον Πρόεδρο Χριστόφια και την κυβέρνησή του", διευκρίνισε στο Ράδιο Πρώτο ο κ. Γαλανός, τονίζοντας ότι η κατάσταση, όπως εξελίσσεται, είναι λυπηρή.
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας, συμπλήρωσε, πήρε το θέμα προσωπικά, αντέδρασε υπερβολικά και άτοπα, προέβη σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση και χάλασε την εκδήλωση.
Δεν είναι δυνατόν, υπέδειξε, την ώρα που χρειάζεται υπέρβαση να τα φιλτράρουμε όλα μέσα από τις προσωπικές μας ιδεοληψίες, τα απωθημένα και τις προκαταλήψεις μας.
Ο Αλέξης Γαλανός δήλωσε πολύ προβληματισμένος αν θα παραμείνει στα πράγματα και θα συνεχίσει τις προσπάθειες.
Τόνισε την ανάγκη όλοι να εργαστούν για την ενότητα, που θα βελτιώσει τις συνθήκες του αγώνα μας.
Εκτός τόπου και χρόνου ήταν οι αναφορές του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού κατά την πρόσφατη αντικατοχική εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου, που είχαν έναν και μοναδικό αποδέκτη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ του Δήμου Αμμοχώστου.
Η Δημοτική Ομάδα αναφέρει ότι τόσο η ομιλία όσο και οι δηλώσεις του κ. Γαλανού «έχουν προκαλέσει αισθήματα απογοήτευσης ανάμεσα στους Αμμοχωστιανούς», ενώ προσθέτει ότι θεωρεί ατυχείς τις αναφορές για ελλιπή προβολή του Κυπριακού και του θέματος της Αμμοχώστου στα πλαίσια της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Συμπληρώνεται ότι η προσπάθεια για προβολή της Αμμοχώστου από τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια είναι συνεχής και αδιάκοπη προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ προστίθεται ότι ο Πρόεδρος «απέδειξε και αποδεικνύει καθημερινά ότι το θέμα της Αμμοχώστου βρίσκεται στις πιο ψηλές προτεραιότητες της Κυβέρνησης».
Επίσης αναφέρεται ότι ο κ. Γαλανός αντί να εκφράσει τις προσωπικές του απόψεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και να προσπαθήσει να πείσει για την ορθότητά τους, επέλεξε την δημόσια κριτική στον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση.
Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του Δημάρχου Αμμοχώστου το βράδυ του Σαββάτου, ήταν εκτός τόπου και χρόνου, αφού βρισκόταν σε αντιδιαστολή με το ομόφωνο ψήφισμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

SigmaLive  6/8/12

-----------------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin