Friday, June 29, 2012

Να δοθούν σε ομογενείς κίνητρα παραμονής στη Βόρειο Ήπειρο! ...

Τι αναφέρει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον (ΕΕΜΜ)...
• Κίνητρα να μείνουν οι ομογενείς στις πατρογονικές τους εστίες καλούν πολλοί Βορειοηπειρωτικοί φορείς να δώσει η νέα Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την έκδοση βιβλιαρίων απορίας σε Βορειοηπειρώτες, πολλοί τονίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παροτρύνει τους ομογενείς να μείνουν στα σπίτια τους, για να μην χαθεί εντελώς το ελληνικό στοιχείο, από την περιοχή της Νότιας Αλβανίας.
Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον ΕΕΜΜ», η οποία σε ανακοίνωσή της καλεί τον Αντώνη Σαμαρά και την Κυβέρνησή του –που έχουν ταχθεί υπέρ της προστασίας των Βορειοηπειρωτών- να δώσει κίνητρα στους ομογενείς, ώστε αυτοί να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν εντελώς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
«Ζητούμενο για το κόμμα μας ήταν και εξακολουθεί να είναι, το πώς οι Βορειοηπειρώτες θα παραμείνουν σε αυτές τις εστίες και όχι πως θα τις εγκαταλείψουν φεύγοντας στην Ελλάδα για την εξασφάλιση κάποιας στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης» αναφέρει το ΕΕΜΜ, που σημειώνει, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να βρει το πως θα στηρίξει τους διαμένοντες στα πάτρια εδάφη και όχι το πώς θα τους δώσει «κίνητρα» να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

Το αντίθετο…
Ουσιαστικά τώρα, με το να χορηγούνται στους Βορειοηπειρώτες συντάξεις ή άλλα επιδόματα, με την προϋπόθεση, ότι μένουν μόνιμα στην Ελλάδα, το Κράτος πετυχαίνει το αντίθετο από αυτό που πρέπει. Αναγκάζει δηλαδή πολλούς να δηλώσουν μόνιμη κατοικία, για παράδειγμα τα Γιάννινα, ώστε να δικαιούνται κάποιου επιδόματος!
«Είναι δεδομένο, ότι εάν έδινε πολλά κίνητρα και όχι μόνο οικονομικού χαρακτήρα, τα περισσότερα χωριά της Βορείου Ηπείρου δεν θα είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους» έλεγαν Βορειοηπειρωτικοί φορείς.

Αγωνία…
Στη δική του ανακοίνωση, το ΕΕΜΜ, εκφράζει την αγωνία του για την τύχη του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Μάλιστα, κάνει έκκληση στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας «να αφήσει εκτός «μάχης» των εντυπώσεων τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Καλούμε επίσης τη νέα Κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, να παρέμβει και να εφαρμόσει τις εγκυκλίους που ισχύουν σε όλη τη χώρα, αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι τα εθνικά ζητήματα τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία».

Το όφελος…
Παράλληλα, η παροχή κινήτρων για να μείνουν οι Βορειοηπειρώτες στις πατρογονικές τους εστίες, έχει ακόμη ένα σημαντικό όφελος.
Στην περίπτωση που αυτά τα κίνητρα είναι οικονομικά, οι ομογενείς θα μπορούν με τα χρήματα που λαμβάνουν από το ελληνικό κράτος να αναπτυχθούν στην περιοχή, να κάνουν επιχειρήσεις, να δώσουν δουλειά σε νέους και νέες, που τώρα φεύγουν πρόωρα από τις περιοχές τους, αναζητώντας την τύχη τους αλλού. Και αυτό, γιατί το ευρώ είναι βεβαίως πολύ πιο δυνατό από το λεκ, της φτωχής Αλβανίας.
«Η Βόρεια Ήπειρος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού και πρέπει να στηριχθεί. Οι Βορειοηπειρώτες, που ξεπερνούν τους 500.000, μόνο αν μείνουν στον τόπο τους, θα μπορέσουν να μεγαλουργήσουν» σημειώνουν φορείς της περιοχής.

Προβληματισμός…
Αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πρόσφατα σχετικά με την έκδοση βιβλιαρίων απορίας σε Βορειοηπειρώτες, στην ανακοίνωσή του το ΕΕΜΜ, τονίζει ότι παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με ιδιαίτερο προβληματισμό.
«Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός απομονωμένος επί δεκαετίες από τον εθνικό κορμό, αλύγιστος όμως στην πίστη και τα εθνικά φρονήματα, θεώρησε την έκδοση των βιβλιαρίων αυτών, ως ελάχιστη ηθική ανταμοιβή και υποστήριξη από τη μητέρα πατρίδα προς τους διαμένοντες στις πατρογονικές εστίες Βορειοηπειρώτες» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Ο μόνος…
Τέλος, το ΕΕΜΜ εκφράζει την θλίψη του για το ότι ο μόνος Δήμος που ανακίνησε το συγκεκριμένο θέμα είναι αυτός των Ιωαννίνων.
«Είναι φανερό ότι οι ιθύνοντες του Δήμου Ιωαννιτών μοιάζει να μην διδάχτηκαν από τους Ηπειρώτες και ιδίως τους Βορειοηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες, που προσέφεραν τα πάντα για την Ελλάδα και όχι μόνο για την ιδιαίτερη πατρίδα τους» καταλήγει, σε καυστικό τόνο, η ανακοίνωση.

proinoslogos gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin