Friday, June 29, 2012

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ...

Έτοιμο να αναλάβει δράση φέρεται να είναι το Φανάρι, για το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» υποστηρίζει ότι το Πατριαρχείο πρόκειται να προσφύγει για το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Πατριαρχείου που επικαλείται η εφημερίδα, αν η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν επαναλειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου, θα αναληφθεί νομική δράση.Η ίδια πηγή λέει ότι δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο για την άμεση επαναλειτουργία της Σχολής, επομένως πρόκειται για πολιτική απόφαση. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως πρώτο βήμα θα απευθύνει αίτημα στο υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας και αν δεν λάβει θετική απάντηση, θα κινηθεί νομικά.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε ότι «έχει κουραστεί και έχει εξαντληθεί η υπομονή του... Συνεχώς κάνουν δίνουν υποσχέσεις, δημιουργώντας την εντύπωση ότι η Σχολή θα επαναλειτουργήσει, αλλά δεν υπάρχει πρόοδος. Η κυβέρνηση του AKP επέστρεψε μέρος των ιδρυμάτων μας και έδωσε πολιτικά δικαιώματα σε κάποιους από τους κληρικούς μας, χωρίς προβλήματα.

Καλά όλα αυτά. Όμως, θέλω να θέσω το ερώτημα: είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να ανοίξει ξανά η Θεολογική Σχολή της Χάλκης; Γιατί αφήνουν την πολιτική να παρεμβαίνει σε αυτό το θέμα;», διερωτήθηκε ο κ. Βαρθολομαίος. 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin