Friday, May 4, 2012

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Μνήμη μου σε λένε Πόντο» ...

Με αφιέρωμα στο Αντάρτικο του Πόντου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Πόντος. Δικαίωμα στη μνήμη», με την πολυθεματική έκθεση του Κωνσταντίνου Φωτιάδη στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 5 Μαΐου στις 8 το βράδυ στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστούν τραγούδια και χορού της Πάφρα, των Μεταλλείων και του Κεντρικού Πόντου, σε μουσική επιμέλεια του Γιώργου Πουλαντζακλή.


Λύρα θα παίξουν, Σάκης Στυλίδης, Φίλιππος Κεσαπίδης, Θεόδωρος Βεροιώτης και Αβραάμ Γκότσιος. Στο τραγούδι συμμετέχουν, οι Μελίνα Χατζηκαμάνου, Αλέξης Παρχαρίδης, Βασίλης Τοπαλίδης, Στάθης Παυλίδης, Γιώτης Κωνσταντινίδης, Γιώτης Γαβριηλίδης, Βασίλης Μιχαηλίδης και Ιώννης Γκότσιος, Στο νταούλι θα είναι ο Κώστας Ζώης και ο Γιάννης Πολυχρονίδης, ενώ θα παρουσιαστούν χοροί από το χορευτικό όμιλο «ΠΥΡΡΙΧΟΣ» με υπεύθυνο χορευτικού τον Βασίλη Πολατίδη.
Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, τι πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Κέντρο Ποντιακών Μελετών και ποντιακούς συλλόγους του νομού Θεσσαλονίκης.
agelioforos gr

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin