Wednesday, May 9, 2012

Κύπρος: Απογοητευμένη η Τσεχία από τη στάση της Τουρκίας σε σχέση με την κυπριακή προεδρία της ΕΕ ...

Την πλήρη απογοήτευση της Τσεχίας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ για τη στάση της Τουρκίας σε σχέση με την κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, ο Τσέχος υπουργός εξήγησε ότι η απογοήτευση οφείλεται στο γεγονός ότι μια γειτονική χώρα της Κύπρου, η οποία έχει εκφράσει στήριξη στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αντί να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να εκβιάζονται από κανένα διαβεβαίωσε.Τα κράτη-μέλη, πρόσθεσε, δικαιούνται να προεδρεύουν.
Ο κύριος Σβάρτσενμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα ότι η 'Αγκυρα, θα κατανοήσει πως η κυπριακή προεδρία αποτελεί μια ευκαιρία.Ευχήθηκε επίσης να είναι επιτυχής η προσπάθεια της Κύπρου σε ό,τι αφορά την εξόρυξη υδρογονανθράκων εντός των χωρικών της υδάτων.
Η κυρία Μαρκουλή είπε ότι κατά τη συνάντηση, ενόψει και της κυπριακής προεδρίας, συζητήθηκαν θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, διμερή και περιφερειακά ζητήματα αλλά και το κυπριακό. Κληθείσα να σχολιάσει την κατάσταση στην Ελλάδα η κυρία Μαρκουλή εξέφρασε την ευχή «να επιτευχθεί πολιτική σταθερότητα που είναι απαραίτητη για το καλό της χώρας».

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin