Tuesday, May 8, 2012

ΠΓΔΜ: Κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της ονομασίας είναι προς το συμφέρον της ΠΓΔΜ, ανέφερε ο ΥΠΕΞ Ν.Ποπόσκι...

Ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης στην Ελλάδα η οποία, μεταξύ άλλων, θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της ονομασίας, είναι προς το συμφέρον της ΠΓΔΜ, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Ποπόσκι.
«Οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που θα μπορούσε να προκύψει μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, όπως το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αξιόπιστος συνομιλητής στην Ελλάδα, θα συνιστούσε εμπόδιο » πρόσθεσε ο κ.Πόποσκι. Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Μαΐου, στο Σικάγο, ο κ.Ποπόσκι σημείωσε ότι είναι σαφές πλέον ότι σε αυτήν δεν θα τεθεί θέμα διεύρυνσης.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, η Σύνοδος του Σικάγο δεν αποτελεί ορόσημο αναφορικά με την εκπλήρωση του στρατηγικού στόχου της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον κ. Ποπόσκι, η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή, ανεξαρτήτως των Συνόδων Κορυφής της Συμμαχίας.
---------------
ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М SITES):

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin