Thursday, May 10, 2012

Αυστραλία: Ομογενείς συγκέντρωσαν 451.000 δολάρια για να ενισχύσουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό ...

Δωρεές 451.000 δολαρίων για να μείνουν ζωντανά τα ελληνικά ήθη και έθιμα στην Αυστραλία όσο και η ελληνική γλώσσα κατάφερε να συγκεντρώσει η επιτροπή φίλων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού της ομογενειακής κοινότητας στο Ντάργουϊν.
Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, όταν μιλάμε για τη διατήρηση της γλώσσας και του πολιτισμού μας, αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Νικολάκης.
Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι η δημιουργία έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ντάργουϊν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, έργο για το οποίο απαιτούνται 2- 3 εκατ.δολάρια.

Η ελληνική παροικία του Ντάργουϊν, αριθμεί γύρω στις 10.000 ομογενείς. Είναι μια παροικία ολοζώντανη, προοδευτική, φιλόξενη με έντονο ενδιαφέρον στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το 95% του συνόλου της είναι Καλύμνιοι, οι οποίοι έχουν εισχωρήσει στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία και έχουν διακριθεί για το ήθος, την εργατικότητα και την κοινωνική τους ανέλιξη.
«Είναι ένας τόπος που ευνοεί τους εργατικούς. Υπάρχει, όπως είναι γνωστό, μεγάλος οικοδομικός οργασμός και εκείνος που επιθυμεί μπορεί να εργάζεται και εφτά μέρες την εβδομάδα» θα πει ο κ. Νικολάκης. Ο ίδιος διαπιστώνει ότι τον τελευταίο καιρό, ίσως λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, έρχονται περισσότεροι Καλύμνιοι από το νησί στο Ντάργουϊν.
«Πολλοί ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που είχαν, πριν χρόνια, επαναπατριστεί και τώρα, με τη γνωστή παρούσα κατάσταση, αποφασίζουν να γυρίσουν στην Αυστραλία, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο Ντάργουϊν. Μετά, υπάρχουν και οι επισκέπτες, που κάνουν ταξίδι εξερεύνησης, θα έλεγε κανείς, να βολιδοσκοπήσουν δηλαδή, κατά πόσον θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς κάποια μονιμότερη διαμονή στα βόρεια. Το θετικό, ότι υπάρχει μπόλικη δουλειά για εκείνους που έχουν όρεξη να δουλέψουν», σημειώνει.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin