Monday, April 9, 2012

Oμήρου: "Σε εφαρμογή το Σχέδιο Β' της Τουρκίας για το κυπριακό" ....

Πολύ επικίνδυνη χαρακτήρισε την υποβολή αίτησης του ψευδοκράτους για ένταξη στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, λέγοντας ότι τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο Β’ της Τουρκίας για το Κυπριακό.
Δυστυχώς, ανέφερε, ''επιβεβαιώνεται αυτό που είχαμε προειδοποιήσει από το Σεπτέμβριο του 2008, ότι αυτή η πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία 3 - 4 χρόνια στις απευθείας διαπραγματεύσεις, όχι μόνο δεν έχει οδηγήσει πουθενά, αλλά δυστυχώς κατέστησε πολύ χειρότερη τη θέση της ελληνικής κυπριακής πλευράς από εκείνη στην οποία βρισκόταν όταν ξεκινούσαν αυτές οι διαπραγματεύσεις''.

Είπε επίσης ότι ''η υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για να βγούμε από τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθαμε είναι μια επείγουσα εθνική προτεραιότητα. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μια ευρύτερη εθνική συνεννόηση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων, αν αξιοποιήσουμε το ομόφωνο, το κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009 και αν πάρουμε αποφάσεις για διαμόρφωση ενός περιγράμματος λύσης το οποίο να θέσουμε ενώπιον της διεθνούς και της ευρωπαϊκής κοινότητας, να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, να αποκαλύψουμε και να στηλιτεύσουμε την τουρκική κακοπιστία, στρεψοδικία και αδιαλλαξία και εάν θέσουμε και τους Ευρωπαίους εταίρους μας ενώπιον των ευθυνών τους'' είπε.
Δεν μπορεί, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ''η Ευρωπαϊκή Ενωση να συνεχίζει την παθητική της στάση απέναντι στην ύβρη που διατυπώνει η Τουρκία ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ηλθε η ώρα η ΕΕ να υπερασπίσει την υπόληψη και την αξιοπιστία της''.
sigmalive com

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin