Tuesday, April 10, 2012

Το τουρκικό casus belli κατά της Ελλάδας να μετατραπεί σε casus belli κατά της ΕΕ ....

Σημείωμα στους Κύπριους φίλους μου (antibaro gr)
____________________________
9η Απριλίου 2012
Αγαπητοί φίλοι,
Αυτή η ιστοσελίδα [βλέπε παρακάτω] με έκανε να σας γράψω κάποιες σκέψεις μου:
Η Προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ που αρχίζει τον Ιούλιο δίνει μια ευκαιρία να προωθηθεί η επέκταση της ΑΟΖ σε όλα τα παράκτια κράτη-μέλη.
Είναι γνωστό ότι η ΕΕ υπέγραψε και επικύρωσε τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας και υπάρχει και Επίτροπος της ΕΕ που ασχολείται με τα θέματα Αλιείας  και ΑΟΖ. Κάποιοι θα εκπλαγείτε, αλλά είναι η Μαρία Δαμανάκη, η οποία δεν έκανε τίποτα μέχρι σήμερα για να βοηθήσει την  Ελλάδα και την Κύπρο στο θέμα της ΑΟΖ γιατί .......
ακολουθούσε τις εντολές του Γ. Παπανδρέου που αντιπαθούσε την ΑΟΖ. Τώρα όμως που δεν υπάρχει πλέον ΓΑΠ πρέπει να αλλάξει τακτική και να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες σε αυτό το κρίσιμο θέμα.
Η ΕΕ πρέπει να δώσει εντολή σε όλα τα παράκτια κράτη-μέλη που δεν έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ να την ανακηρύξουν και μετά να την οριοθετήσουν με τους παράκτιους γείτονες. Έτσι θα μπορέσει πιο εύκολα η Ελλάδα να ανακηρύξει ΑΟΖ και να την οριοθετήσει με την Κύπρο κάτω από τις ευλογίες της ΕΕ. Ταυτόχρονα η Τουρκία θα βρεθεί σε δύσκολη θέση γιατί πρέπει να τα βάλει με την ΕΕ και όχι την Ελλάδα. Εάν αποφασίσει να πει ότι αυτή η πράξη της Ελλάδας αποτελεί casus belli, τότε πρέπει να απειλήσει με casus belli και την ΕΕ.
Εύχομαι οι Κύπριοι αδελφοί να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και να αναλάβουν αυτή τη πρωτοβουλία.
Φιλικότατα,
Θόδωρος Καρυώτης

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin