Friday, September 2, 2011

Wikileaks: O Παπανδρέου θα δεχόταν αμέσως την ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (Република Северна Македонија ) .......

Από αποκαλύψεις των Wikileaks φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα δεχόταν τον όρο “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, ενώ για την γλώσσα και την εθνικότητα δεν ενδιαφερόταν.



Τα Wikileaks αποκαλύπτουν αυτή τη θέση Παπανδρέου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε προσωπικά μεταφέρει την θέση του αυτή στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζ. Στάινμπεργκ κατά τη συνάντησή τους στις 2  Δεκεμβρίου 2009.

Ο Παπανδρέου ενημέρωσε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν κοντά σε απόφαση σχετικά με την πρόταση “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, και έπρεπε μόνο να καθοριστεί το πώς και πού θα χρησιμοποιείται το όνομα.

Ο Παπανδρέου στην συνάντηση για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι η θέση της στην Ελλάδα είναι
"erga omnes" , επειδή ήθελε να διασφαλιστεί ότι καμία νέα προσπάθεια δεν θα ακολουθούσε για την αναγνώριση του "συνταγματικού ονόματος" της ΦΥΡΟΜ σε τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο Wikileaks, κατά την πρώτη συνάντηση ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαισθάνθηκε θετική εξέλιξη, αλλά την επόμενη, ο
Γκρούεφσκι έφερε ένα άλλο όνομα και επέμεινε η γλώσσα και εθνική ταυτότητα (εθνικότητα) να ορίζονται ως «македонски ».

  Ο Παπανδρέου ήταν
εξοργισμένος με τον Γκρούεφσκι , επειδή ο φυρομιανός πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή τους στην Πρέσπα έχει εξαγγείλει δημοσίως τις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.
  Ο  Παπανδρέου ζήτησε από τον κ. Στάινμπεργκ να παραδώσει ένα μήνυμα στα Σκόπια ότι είναι έτοιμος για άμεση επίλυση της διαφοράς,
“αν ο Γκρούεφσκι δεχθεί το νέο όνομα (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), την γενική διεθνή χρήση του και να αφησει την γλώσσα και την εθνικότητα."

Името Република Северна Македонија е прифатливо за Јоргос Папандреу, а јазикот и идентитетот на соседот не го интересираат.

ВикиЛикс: Папандреу веднаш би прифатил Република Северна Македонија за севкупна употреба

Викиликс: ΦΥΡΟΜ и Грција се договарале за Република Северна Македонија во 2009 година

«Ο Παπανδρέου αποδέχθηκε τη ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ το 2009» (echedoros-a)

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin