Saturday, October 3, 2015

Έκλεισε η λίστα με τα προαπαιτούμενα

Έκλεισε η μεγάλη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα με σκοπό την εκταμίευση της δόσης των 2 δισεκατομμύριων ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, το EuroWorking Group, που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής μέσω τηλεδιάσκεψης, επικύρωσε τον κατάλογο με περισσότερες από 40 μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες.

Η λίστα με τα προαπαιτούμενα θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Ο κατάλογος αυτός είχε προηγουμένως συμφωνηθεί μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών.

Στο μεταξύ, τη νέα της επίσημη μορφή παίρνει η Βουλή, με την ορκομωσία των μελών της.

Οι 300 βουλευτές των οκτώ κομμάτων που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ορκίζονται με το γυναικείο φύλο να εκπροσωπείται μόλις από 59 βουλευτίνες, 10 λιγότερες από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, εκ των οποίων οι 32 ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η Ν.Δ. με 11.

Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπροσωπεύεται από 145 βουλευτές, η ΝΔ από 75, η Χρυσή Αυγή από 18, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) θα εκπροσωπείται από 17 βουλευτές, το ΚΚΕ έχει εκλέξει 15, το ΠΟΤΑΜΙ 11, οι ΑΝΕΛ 10 και η Ένωση Κεντρώων 9 βουλευτές.

Στη νέα Βουλή εισέρχονται για πρώτη φόρα 70 βουλευτές, 42 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 3 της ΝΔ, 5 από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), 2 από το ΚΚΕ, ένας από το Ποτάμι, 2 της ΑΝΕΛ, 6 της Χρυσής Αυγής και 9 της Ένωσης Κεντρώων.

Παράλληλα, επανέρχονται 9 παλαιότεροι βουλευτές που δεν είχαν εκλεγεί σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις: Δύο με τη ΝΔ (Κατερίνα Παπακώστα και Κώστας Κοντογεώργος), τρεις του ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Μανιάτης, Χαρά Κεφαλίδου και Μιχάλης Τζελέπης), ένας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάρκος Μπόλαρης που παλαιότερα εκλεγόταν με το ΠΑΣΟΚ, ένας στο Ποτάμι, ο Αχμέτ Ιλχάν, που έκανε μεταγραφή από τη ΝΔ, και δύο στη Χρυσή Αυγή, οι Δημήτρης Κουκούτσης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Στο προεδρείο της Βουλής θα βρίσκεται ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νικήτας Κακλαμάνης που στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν ο Δ΄ αντιπρόεδρος.

  elzoni.gr
  3/10/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin