Tuesday, September 22, 2015

«Ναι» στη μεταφορά του κυπριακού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας (Mustafa Akinci)

Υπέρ της μεταφοράς των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, τάχθηκε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι το επίμαχο σχέδιο μπορεί να καταστεί εφικτό μόνο εφόσον επιλυθεί το Κυπριακό και βελτιωθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και τις αντιδράσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, ο κ. Ακιντζί υποστήριξε ότι «χωρίς να έχουν συζητηθεί τα κριτήρια στο περιουσιακό, οι εδαφικές αναπροσαρμογές, το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας και κάποιες άλλες λεπτομέρειες, είναι λάθος να γίνεται διαχωρισμός σε στρατόπεδα του ναι και του όχι».
Πηγή: ΑΜΠΕ

22/9/15
------------------
  • Ακκιντζί: Το φυσικό αέριο της περιοχής πρέπει να μεταφερθεί στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ...

Ο Μουσταφά Ακκιντζί, υποστήριξε ότι όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως το πιο λογικό, είναι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, να μεταφερθούν με ενεργειακό αγωγό, μέσω της Τουρκίας, στην Ευρώπη.
Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό μπορεί να γίνει εφικτό, μόνο εάν επιλυθεί το Κυπριακό και βελτιωθούν οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

  • Προειδοποίησε μάλιστα πως τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, στην περίπτωση κατά την οποία δεν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορεί να αποτελέσουν στοιχείο απειλής και επιπλέον να γίνουν αιτία πολέμου.

 Υποστήριξε ακόμη ότι  είναι σε θέση να γνωρίζει ότι, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των συνθηκών, ομάδα εταιρειών από την Τουρκία συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.


 Ενημερώνοντας στα κατεχόμενα οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Μουσταφά  Ακκιντζί ανέφερε ότι χωρίς να έχουν συζητηθεί τα κριτήρια στο περιουσιακό, οι εδαφικές αναπροσαρμογές, το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας και κάποιες άλλες λεπτομέρειες, είναι λάθος να γίνεται διαχωρισμός σε στρατόπεδα του ναι και του όχι.


 Υποστήριξε, παράλληλα, ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, θα υπογράψουν συμφωνία, την οποία θα μπορούν οι ίδιοι να αποδεχτούν και στη συνέχεια θα τη θέσουν ενώπιον του λαού, υπογραμμίζοντας τη σημασία να καταλάβουν οι πολίτες, τις αρχές αυτής της συμφωνίας και σε τι θα πουν ναι ή όχι.
  Χρίστος Πάσιος
  Πηγή: ΚΥΠΕ

   riknews.com.cy
  22/9/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin