Tuesday, August 25, 2015

«Πρέπει να προετοιμαστούμε και για άλλες επιθέσεις» (François Hollande)

Η επίθεση εναντίον της υπερταχείας Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι δείχνει ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε και για άλλες επιθέσεις και συνεπώς να προστατευτούμε», δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι και η επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε ένα φοβερό μακελειό, αν οι επιβάτες δεν είχαν επιδείξει θάρρος, κυρίως Αμερικανοί στρατιώτες» τόνισε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους Γάλλους πρέσβεις που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι.

«Η ασφάλειά μας διακυβεύεται αρχικά εντός των συνόρων μας, γεγονός που μας οδηγεί στην απόφαση για την επιχείρηση Sentinelle, αυτήν την ανάπτυξη Γάλλων στρατιωτών ως ενίσχυση της αστυνομίας σε όλη τη γαλλική επικράτεια, αλλά και εκτός των συνόρων μας» πρόσθεσε.

«Το Daech (ακρωνύμιο στα αραβικά της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο) είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Η οργάνωση αυτή ελέγχει πολύ μεγάλη έκταση, διαθέτει σημαντικούς πόρους που σχετίζονται με κάθε είδους διακίνηση, έχει παρακλάδια σε όλο τον πλανήτη. Η οργάνωση αυτή στρατολογεί, προσηλυτίζει, εκπαιδεύει για να σκοτώνει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα» επεσήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Απέναντι στην τρομοκρατία, η προσφυγή στη στρατιωτική βία είναι απαραίτητη» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ, αφού αναφέρθηκε στην απειλή που συνιστά στην Αφρική η νιγηριανή οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

  zougla.gr
25/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin