Tuesday, August 4, 2015

Προχωράει γρήγορα η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά. «Λύγισε» το Χρηματιστήριο - «Μαύρη» Δευτέρα

Η χειρότερη συνεδρίαση στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αθηνών έλαβε χώρα χθες, μετά το δραματικό άνοιγμά του έπειτα από πέντε εβδομάδες αναστολής, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των υπουργείων έχουν μπει στα βαθιά.


Για τη πτώση του Χρηματιστηρίου αλλά και για το περιεχόμενο των συνομιλιών θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης ερωτήθηκε χθες, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κ. Αντρέεβα ανέφερε πως η Κομισιόν ήταν ενήμερη για την απόφαση της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά «δεν σχολιάζει τις εξελίξεις στις αγορές».


Ωστόσο, χθες, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε μειωμένος κατά 16,23% στις 668,06 μονάδες. Η ανώτερη τιμή που έπιασε η αγορά, ήταν στις 797,52 μονάδες και η χαμηλότερη στις 615,08.

Η καθαρή αξία συναλλαγών μειώθηκε κατά 2,63% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής 26 Ιουνίου, διαμορφούμενη στα 62,66 εκ. ευρώ περίπου, ενώ έγιναν συναλλαγές αξίας 5 εκ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις.  

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε πτώση 16,37% ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 16,03%.

Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στην εφημερίδα το «Έθνος» και ειδικά για το εάν τα δημοσιονομικά αποτελούν κομμάτι της διαπραγμάτευσης απάντησε καταφατικά.

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι και τα μακροοικονομικά μεγέθη αποτελούν κομμάτι των τρεχουσών διαπραγματεύσεων» δήλωσε.
   elzoni.gr
4/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 --

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin