Monday, July 13, 2015

Αμεση χρηματοδότηση της Ελλάδας θα εξετάσει σήμερα το Eurogroup

To ζήτημα της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις διεθνείς οικονομικές υποχρεώσεις της αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή σύνοδο του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Ο ίδιος ανέφερε οτι οι εκταμιεύσεις θα γίνουν μόνο μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων ενεργειών, αλλά και του τριετούς προγράμματος από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ ψηφοφορίες θα γίνουν και σε αλλα εθνικά κοινοβούλια. 

Αφού ολοκληρωθούν οι ανωτέρω διαδικασίες θα συγκληθεί περί το τέλος της τρέχουσας εβδομαδας εκ νέου με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup, διευκρίνισε ο Ολλανδός υπουργός.
«Τις επόμενες ημέρες, την Τρίτη ή την Τετάρτη, οι Έλληνες θα προχωρήσουν στην υιοθέτηση νομοσχεδίων. 


Πρέπει να εγκριθεί το σχέδιο στο σύνολό του, αλλά και τα προαπαιτούμενα» που ζητούν οι πιστωτές, επεσήμανε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνόδου κρορυφής των ηγετών της ευρωζώνης.
«Μόλις γίνει αυτό θα πραγματοποιηθεί μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, πιθανόν την Τετάρτη, που θα αποτελέσει το σημάδι για τα άλλα κοινοβούλια», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα εθνικά κοινοβούλια είναι προφανώς ανεξάρτητα.

Μόλις τα εθνικά κοινοβούλια εγκρίνουν τη συμφωνία, «θα έχουμε μια πιο επίσημη απόφαση» για να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, διευκρίνισε ο Ντάισελμπλουμ.

  [ ethnos.gr]
13/7/15
--
-

2 comments :

  1. EZB hält Notkredite bis Donnerstag aufrecht...

    Die EZB hat entschieden: Die ELA-Hilfskredite bleiben für griechische Banken erhalten. Die Höchstgrenze ist nicht verändert worden. Die griechischen Banken bleiben vorerst bis Mittwoch dicht.....handelsblatt.com
    13/7/15

    ReplyDelete
  2. l’Eurogroupe se réunit cet après-midi pour aider la Grèce à court terme...

    Après l’accord unanime qualifié d’« historique » par François Hollande, les ministres des Finances de la zone euro se réunissent pour discuter de l’aide financière à la Grèce sur du court terme. Les banques grecques ne devraient rouvrir que jeudi......http://www.lesechos.fr/monde/europe/021203963074-en-direct-grece-le-grexit-temporaire-plus-a-lordre-du-jour-1136814.php?RCXd2Kfz1msVyKl5.99#xtor=RSS37

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin