Monday, July 6, 2015

Εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της Ελλάδας

Αντιμέτωπη με τα βάρη της είναι η κυβέρνηση, η οποία έπειτα από το ισχυρό «όχι» που επικράτησε στο δημοψήφισμα της Κυριακής, καλείται να αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις της προκειμένου η χώρα να βγει από το επικίνδυνο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

Οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι κλειστές, καθώς σχεδιάζονται νέες ενέργειες για την εξεύρεση ρευστότητας.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για επείγουσα σύγκληση του Eurogroup για την Ελλάδα σήμερα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν σχεδιάζεται συνεδρίαση του Eurogroup, αξιωματούχος της ΕΕ , που δεν κατονομάστηκε, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Σε καμία περίπτωση. (Οι υπουργοί) δεν θα ήξεραν τι να συζητήσουν».

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις από το εξωτερικό ήταν αρκετές και έντονες.

Ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ανέφερε ότι με την απόρριψη των κανόνων του παιχνιδιού της Ευρωζώνης, μέσω του δημοψηφίσματος, νέες συνομιλίες είναι σχεδόν απίθανε.

«Ο Τσίπρας έκαψε και τις τελευταίες γέφυρες μέσω των οποίων Ελλάδα και Ευρώπη θα μπορούσαν να φθάσουν σε συμφωνία», ανέφερε ο Γερμανός πολιτικός στο Tagesspiegel.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας Αλεξέι Λιχάτσεφ σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα εγγύτερα στην έξοδο από την Ευρωζώνη.

Στο μεταξύ, συνάντηση θα έχουν απόψε το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της ελληνικής κάλπης το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Την ίδια στιγμή, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες ζητούν τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Στην ανακοίνωση του Ελιζέ, η οποία αναρτήθηκε και στο Twitter, επισημαίνεται ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την κατεύθυνση μίας βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα.


Χαιρετίζει η άκρα δεξιά της ΕΕ

Το πρότζεκτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης πεθαίνει πια, σχολίασε μέσω Twitter o ηγέτης του αντιευρωπαϊκού, εθνικιστικού δεξιού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ.

«Είναι φανταστικό να βλέπει κανείς το θάρρος του ελληνικού λαού απέναντι στο πρόσωπο του πολιτικού και οικονομικού bullying των Βρυξελλών», καταλήγει.

Μάθημα δημοκρατίας χαρακτήρισε το «όχι» στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα η ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, μέσω Twitter.

«Οι λαοί επιστρέφουν», πρόσθεσε.

  elzoni.gr
6/7/15
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin