Wednesday, April 8, 2015

«Χρήσιμους Ηλίθιους» του Πούτιν Χαρακτήρισε Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία και Κύπρο ο Πρόεδρος της Εσθονίας – Διάβημα του ΥΠΕΞ

Διάβημα διαμαρτυρίας επιδόθηκε σήμερα στον πρέσβη της Εσθονίας στην Ελλάδα Μάργκους Ράβα (Margus Rava) σχετικά με τις «ακατανόητες και προσβλητικές για την Ελλάδα» δηλώσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της Εσθονίας Τόομας Χέντρικ Ίλβες (Toomas Hendrik Ilves) σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα «The Times».

Στο εν λόγω δημοσίευμα, ο Εσθονός Πρόεδρος καταφερόμενος εναντίον του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε ως «χρήσιμους ηλιθίους» κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Κύπρος, που πιέζουν για χαλάρωση των κυρώσεων, ισχυριζόμενος ότι διαταράσσουν την ενότητα του μπλοκ.

Στον πρέσβη της Εσθονίας ο οποίος εκλήθη σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, τονίστηκε ότι παρόμοιοι χαρακτηρισμοί απάδουν του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού και του επιπέδου των σχέσεων και των επαφών δύο συμμάχων και εταίρων, όπως είναι η Ελλάδα και η Εσθονία. 

   [energia.gr]
8/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

----
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin