Thursday, April 9, 2015

Εξαιρείται η Κύπρος από την παρακράτηση φόρου 26%

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από την Αθήνα, τελικά βρέθηκε λύση για την παρακράτηση φόρου 26% που ήταν έτοιμο να επιβάλλει το ελλαδικό ΥΠΟΙΚ μέσω του νόμου Ν.4321/2015, περί μη εκπιπτουσών δαπανών για ελληνικές επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με χώρες «υπό προνομιακό καθεστώς».

Η λύση σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκρίνει ότι από αυτή τη ρύθμιση εξαιρείται η Κύπρος η οποία θα είχε άμεσες επιπτώσεις από την εφαρμογή του εν λόγο νόμου και συγκεκριμένα του άρθρου 21. Η επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος αναμένεται την προσεχή Παρασκευή από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Υπενθυμίζεται πως η Βουλγαρία προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε επίσημη καταγγελία στην Κομισιόν για το ζήτημα θέτοντας ερωτήματα για τη νομιμότητα του συγκεκριμένου άρθρου αριθμός 21 στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Το θέμα  απασχόλησε έντονα τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου εξού και οι σφοδρές αντιδράσεις το προηγούμενο διάστημα και μέσω του ΚΕΒΕ με τη σχετική επιστολή προς την Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη αλλά και με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέτει το ζήτημα ενώπιον του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πολύ καυτού θέματος για την Κύπρο, διαδραμάτισε η διπλωματική αποστολή στην Αθήνα και ιδιαίτερα ο Πρέσβης Κυριάκος Κενεβέζος.

  [kathimerini.com.cy]
9/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin