Friday, March 20, 2015

Οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας να ευθυγραμμίζονται με τις δεσμεύσεις (Hollande)

Η Ελλάδα πρέπει να προτείνει μεταρρυθμίσεις που θα ευθυγραμμίζονται με τις υφιστάμενες δεσμεύσεις προς τους πιστωτές και θα επιταχύνουν τη διαδικασία υλοποίησης της συμφωνίας που θα "ξεκλειδώσει" επιπλέον ρευστότητα, ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande, μετά το τέλος της οκταμερούς συνάντησης που έλαβε χώρα, κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

"Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να εξεταστούν, να αξιολογηθούν... ούτως ώστε να είναι συμβατές με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας", είπε. "Πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο".

Και ο Hollande με τη σειρά του ανέφερε ότι στη συνάντηση των οκτώ επιβεβαιώθηκε η απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για την Ελλάδα, η οποία πλέον καλείται να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει.

“Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το ίδιο”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος ανέφερε ότι εφόσον η ελληνική πλευρά εντείνει τους ρυθμούς της θα συγκληθεί σύντομα έκτακτο Eurogroup το οποίο θα αποφανθεί για την εκταμίευση των δανείων που η χώρα έχει λαμβάνειν.

Ο Hollande δήλωσε επίσης ότι δεν υπήρξε έντονη συζήτηση στη διάρκεια της συνάντησης και ότι είναι σαφής η πολιτική βούληση του Έλληνα πρωθυπουργού να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
  [capital.gr]

20/3/15
--
-

8 comments :

  1. το κοινό ανακοινωθέν των «οκτώ»...

    «Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015. Μέσα σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεσμευόμαστε όλοι να επιταχύνουμε τις εργασίες και να τις ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν.

    Μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν έναν πλήρη κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων τις επόμενες ημέρες.

    Επαναβεβαιώνουμε το πρακτικό μέρος της συμφωνίας για την διαδικασία: Οι πολιτικές συνομιλίες διεξάγονται στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές για την πιστοποίηση των στοιχείων θα βρεθούν στην Αθήνα

    Το συμβούλιο Eurogroup παραμένει σε ετοιμότητα για να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατόν.»

    ReplyDelete
  2. Συμφωνία στις Βρυξέλλες: Ρευστότητα με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων...

    Η κυβερνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη απο τη συμφωνια, με την οποια επεβαιωθηκε σε πολυ μεγάλο βαθμό η εφαρμογή της συμφωνίας του eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, με τον τροπο που ήθελε η κυβερνηση. Κατάφερε να φέρει το ελληνικο προβλημα στο πολιτικο επίπεδο και να το απεμπλεξει απο τα γρανάζια της τεχνικών κλιμακίων, που θεωρείται οτι επειδή ελέγχονται απο τον Βόλφγκανκ Σοιμπλε προσπαθούσαν να σαμποτάρουν τη συμφωνια της 20ης Φεβρουαρίου και να προκαλέσουν ως κατάρρευση της κυβερνησης...............http://www.protothema.gr//politics/article/461095/sumfonia-stis-vruxelles-reustotita-me-tin-proodo-ton-metarruthmiseon/
    20/3/15

    ReplyDelete
  3. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της επταμερούς συνάντησης για την Ελλάδα, ότι επιβεβαιώθηκε η απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για την Ελλάδα, η οποία πλέον καλείται να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει...

    “Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το ίδιο”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος ανέφερε ότι εφόσον η ελληνική πλευρά εντείνει τους ρυθμούς της θα συγκληθεί σύντομα έκτακτο Eurogroup το οποίο θα αποφανθεί για την εκταμίευση των δανείων που η χώρα έχει λαμβάνειν.

    Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε επίσης ότι δεν υπήρξε έντονη συζήτηση στη διάρκεια της συνάντησης και ότι είναι σαφής η πολιτική βούληση του Έλληνα πρωθυπουργού να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Είπε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εξεταστούν απο δημοσιονομικής απόψεως, ενώ τόνισε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον στενά για την Ελλάδα.
    http://www.naftemporiki.gr/story/929703/olant-den-uparxei-xronos-gia-xasimo-gia-tin-ellada

    ReplyDelete
  4. Exasperated leaders of the European Union pressed the Greek prime minister to speed up plans to improve his country's balance sheet in a meeting that stretched into the early hours Friday...

    ''A deal is a deal,'' Dutch Prime Minister Mark Rutte said ahead of the meeting, reflecting frustration among many leaders at an EU summit about the pace at which Greek Prime Minister Alexis Tsipras is implementing a Feb. 20 agreement to push through reforms in exchange for their help in keeping Greece solvent.

    Tsipras strode into the summit beaming and defiant, saying it is the rest of Europe that needs more ambition. ...........http://timesofindia.indiatimes.com/world/europe/EU-leaders-dampen-Greek-hopes-for-bailout-relief/articleshow/46629095.cms

    ReplyDelete
  5. Δυσφορία κρατών-μελών για την επταμερή...

    Αντιμέτωπος με αρχηγούς κρατών-μελών που είχαν περιορισμένη υπομονή, αλλά και ξεκάθαρη την αίσθηση ότι η Ελλάδα ξεμένει από χρήμα και χρόνο, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο τραπέζι των «28» χθες το απόγευμα στη Σύνοδο Κορυφής. Τρία ήταν τα βασικά σημεία που διεμήνυσαν μια σειρά από κράτη-μέλη πριν ξεκινήσει η μίνι διάσκεψη που κάλεσε για την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας. Πρώτον, δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία απόφαση σε αυτήν, δεύτερον, πρέπει να είναι άτυπη και τρίτον και πιο σημαντικό, ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με δύο διπλωματικές πηγές, η συζήτηση που έγινε το απόγευμα χθες στις Βρυξέλλες σχετικά με την Ελλάδα -παρόλο που το βασικό θέμα ήταν η ενεργειακή ένωση- ήταν η ακόλουθη.

    Πρώτη παρέμβαση ήταν του κ. Κάμερον που είπε ότι παρόλο που η χώρα του δεν ανήκει στην Ευρωζώνη «το ελληνικό θέμα είναι το μεγαλύτερο σήμερα και έχει συνέπειες σε όλες τις οικονομίες».....................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201745
    19/3/15

    ReplyDelete
  6. Μέρκελ: Λεφτά θα πάρετε μόνο μετά την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων - Ολάντ: Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο...

    Την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη συμφωνία της 20ηε Φεβρουαρίου, ζήτησε τόσο η Αγκ. Μέρκελ όσο και ο Φρ. Ολάντ στις δηλώσεις της μετά την οκταμερή.

    Η Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξή τύπου που παραχώρησε μετά την οχταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες για το θέμα της Ελλάδας είπε ότι τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες στη συνάντηση περιμένουν έναν πλήρη κατάλογο από την ελληνική κυβέρνηση για το τι έχει κάνει και για το τι προτίθεται να κάνει ξεκαθαρίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της διαδικασίας είναι αυτός ο κατάλογος.
    Όπως είπε θα υπάρξει μια διεργασία για αποτίμηση όλων αυτών των πραγμάτων στις Βρυξέλλες αλλά συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει και έλεγχος στην Αθήνα. Επανέλαβε , δε, ότι την αποτίμηση θα κάνει το Eurogroup................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113484960

    ReplyDelete
  7. Την εκτίμηση ότι «για να σωθεί η Ελλάδα από την ασφυξία, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων», με «βαθμολογητές του την τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς...

    Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «τελειώνουν τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά είναι η εξής:

    «Ξεκάθαρη προϋπόθεση για να σωθεί η Ελλάδα από την ασφυξία, είναι ο κ. Τσίπρας να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων.

    Βαθμολογητές του θα είναι η Τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες, την ώρα που ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν.

    Όπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα».
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231394226
    20/3/15

    ReplyDelete
  8. Διεθνή ΜΜΕ: Αμεσες οι μεταρρυθμίσεις για το «ξεκλείδωμα» της δόσης...

    Για τη δέσμευση της Ελλάδας να παρουσιάσει ένα ξεκάθαρο πλάνο μεταρρυθμίσεων στους εταίρους κάνουν λόγο με σημερινά τους δημοσιεύματα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στον απόηχο της χθεσινοβραδινής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα.

    Bloomberg: Η Ελλάδα πρέπει να υποβάλλει ένα συμπαγές σχέδιο μεταρρυθμίσεων στις ευρωπαϊκές αρχές ώστε να επιταχυνθούν οι συζητήσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, είπαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μετά από συζητήσεις τεσσάρων περίπου ωρών με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, αναφέρει το πρακτορείο.

    «Με τους ηγέτες της ΕΕ να προειδοποιούν ότι ο χρόνος τελειώνει ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει μια αντιπαράθεση σχετικά με την βοήθεια προς αυτήν, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπαν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει νέα μέτρα γρήγορα», συμπληρώνει.............http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=687435
    20/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin