Thursday, March 12, 2015

Βολές Παπαδημούλη κατά του Κύπριου ΥΠΟΙΚ: "καταλαβαίνει ευκολότερα τον κ. Σόιμπλε παρά την ελληνική κυβέρνηση"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο θέμα της Ελλάδας, σχετικά με τις εν εξελίξει συζητήσεις κυβέρνησης - εταίρων.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε χθες ότι ο κ. Γεωργιάδης αδυνατεί να κατανοήσει τι διεκδικεί η Ελλάδα και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος κύριος καταλαβαίνει ευκολότερα τον κ. Σόιμπλε παρά την ελληνική κυβέρνηση».

Ακόμη, μιλώντας σε κύπριους δημοσιογράφους, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης Αναστασιάδη να διευκρινίσει αν η συγκεκριμένη δήλωση είναι εντός κυβερνητικής γραμμής, ενώ μίλησε παράλληλα για τη στήριξη ενός ευρέως φάσματος του πολιτικού κόσμου και του λαού στην Κύπρο προς την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ερωτηθείς αν η δήλωση του Κύπριου ΥΠΟΙΚ είναι εκτός της γραμμής της κυπριακής κυβέρνησης και πώς θα χειριστεί ο Νίκος Αναστασιάδης το θέμα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρ Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «η θέση της ελληνικής κυβέρνησης εκφράστηκε ξεκάθαρα από τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε τόσο δημοσίως όσο και κατ΄ ιδίαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις ευχαριστίες του για τη στάση που τήρησε η Κύπρος στο θέμα της Ελλάδος, τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και στο Εurogroup, στο οποίο, εξάλλου, οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες».

Ωστόσο, επικρίσεις έναντι του κ. Γεωργιάδη εκφράστηκαν και από το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το οποίο ανέφερε ότι «συνεχίζει να λειτουργεί ως εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά ως υπουργός Οικονομικών της Κύπρου». Σύμφωνα με την ΕΔΕΚ, ο κ. Γεωργιάδης «αδυνατεί να κατανοήσει προφανώς ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας τα γνωρίζει καλύτερα η κυβέρνηση της Ελλάδας και όχι το Βερολίνο». Επιπλέον, η ΕΔΕΚ κάλεσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να τοποθετηθεί για «τα συστηματικά και σκόπιμα ολισθήματα του υπουργού Οικονομικών έναντι της Ελλάδας και να του υποδείξει ότι αλληλεγγύη αλά καρτ δεν μπορεί να υπάρξει».

  [elzoni.gr]
12/3/15
--
-

1 comment :

  1. Απάντηση σε σχόλιο του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος επέκρινε τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη για δηλώσεις που έκανε για την Ελλάδα, έδωσε η κυπριακή κυβέρνηση....

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, είπε ότι η θέση της Αθήνας σε σχέση με τη στάση που τήρησε η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο Eurogroup για το θέμα της Ελλάδος, διατυπώθηκε ξεκάθαρα από τον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος εξέφρασε δημοσίως και κατ' ιδίαν ευχαριστίες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μιλώντας σε Κύπριους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε σε αδυναμία κατανόησης από τον Χάρη Γεωργιάδη, στα όσα διεκδικεί η Ελλάδα. Φαίνεται, πρόσθεσε, ότι καταλαβαίνει ευκολότερα τον Βόλφκανγκ Σόιμπλε, παρά την ελληνική κυβέρνηση.

    Γεωργιάδης: Η Κύπρος ακολουθεί δικό της δρόμο

    Άλλο Κύπρος και Ελλάδα να μοιράζονται μια κοινή γλώσσα και άλλο οι οικονομίες των δύο χωρών, οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Σε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στη στάση της Κύπρου στο ελληνικό πρόγραμμα, επεσήμανε ότι υπάρχουν πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών, αλλά μέχρι εκεί. Σε οικονομικό επίπεδο, πρόσθεσε, η Λευκωσία ακολουθεί το δικό της δρόμο.

    Οι δηλώσεις Χάρη Γεωργιάδη φιλοξενούνται σε άρθρο του πρακτορείου, στο οποίο διατυπώνεται ισχυρισμός για πλήγμα στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, λόγω αβεβαιότητας για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

    Το Reuters ισχυρίζεται ακόμη ότι η Κύπρος τηρεί αποστάσεις από την Αθήνα σε μια προσπάθεια να εδραιώσει τη θέση της στην Ευρωζώνη. Μεταδίδει ακόμη ότι αντίθετα με την Ελλάδα, η Κύπρος έχει εφαρμόσει σχεδόν πλήρως τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του μνημονίου, με ελάχιστες διαμαρτυρίες από τους πολίτες.

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin