Wednesday, February 18, 2015

Γιούνκερ: «Βάση οποιαδήποτε συμφωνίας η τήρηση των δεσμεύσεων»

Η τήρηση των οικονομικών δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι η βάση για οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.
Αυτό επεσήμανε σήμερα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό WIWO.
«Δεν χρειάζεται καν να το πούμε, πως όλες οι οικονομικές δεσμεύσεις προς τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους θα πρέπει να γίνουν σεβαστές. Αυτό πρέπει να είναι η ρίζα όλων σε μια νέα συμφωνία», τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

Όσον αφορά στο ρόλο διαμεσολαβητή που φαίνεται να έχει αναλάβει η Κομισιόν στη διαπραγμάτευση, σημείωσε πως ο ίδιος συνεργάζεται με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για την «παράταση του υπάρχοντος προγράμματος ώστε να γεφυρωθεί το διάστημα ως το καλοκαίρι».

Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ εκτίμησε πως έως τότε «θα πρέπει να μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη νέα κυβέρνηση για ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης». Σύμφωνα με τον ίδιο «η παράταση του προγράμματος θα καλύψει την περίοδο έως το καλοκαίρι».

Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι η παράταση θα δώσει στην ευρωζώνη και την Ελλάδα χρόνο για να συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης για τη χώρα.
  [crashonline.gr]
18/2/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin