Sunday, January 25, 2015

Επίσημη εκτίμηση Singular Logic: 150 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ - Ολονύκτιο θρίλερ για αυτοδυναμία - Επτακομματική Βουλή

Ολονύκτιο θρίλερ για την αυτοδυναμία δείχνει η επίσημη εκτίμηση της Singular Logic για τα αποτελέσματα των εκλογών.
Οπως διαφαίνεται από τις μετρήσεις σε 2,871 τμήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% που του δίνει 150 έδρες.

Επτά κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου να μένει εκτός.
Αναλυτικά οι επίσημες εκτιμήσεις της Singular Logic:
  • ΣΥΡΙΖΑ 36,5% (150)
  • ΝΔ 27,2% (76)
  • Ποτάμι 5,9% (16)
  • Χρυσή Αυγή 6,3% (17)
  • ΚΚΕ 5,6% (15)
ΠΑΣΟΚ 4,8% (13)
ΑΝΕΛ 4,7% (13)
 [imerisia.gr]
25/1/15
--
-

14 comments :

  1. Λαφαζάνης: «Το πάπλωμα χωρά μόνο αντιμνημονιακές συνεργασίες»...

    «Εμείς θα κάνουμε συνεργασίες στη βάση του σταθερού αντιμνημονιακού προγράμματός μας. Δεν θα κάνουμε συνεργασίες άλλα αντ' άλλων»
    Την άποψή του για τις κυβερνητικές συνεργασίες της επόμενης ημέρας μετά από τις εκλογές κατέθεσε σε τηλεοπτικό φόρουμ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχουν αυτές...............http://www.protothema.gr/politics/article/445674/lafazanis-to-paploma-hora-mono-adimnimoniakes-sunergasies/

    ReplyDelete
  2. Τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα απηύθυνε, μέσω Twitter, ο αριστερός πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελο. «Σ' ευχαριστώ πολύ, Μπόντο. Αυτή δεν είναι μια νίκη μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια νέα αρχή για τους λαούς της Ευρώπης» απάντησε ο κ. Τσίπρας, με τον ίδιο τρόπο...

    Εξάλλου, συνεχίζονται οι τοποθετήσεις γερμανών πολιτικών για τη διαφαινόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αλλά με παράλληλη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάσσεται ο πρόεδρος της «Εναλλακτικής της Γερμανίας» (AfD) Μπερντ Λούκε. Μόνο με μια έξοδο από την Ευρωζώνη θα μπορούσαν να τερματιστούν οι οικονομικές δυσχέρειες και η μαζική ανεργία, επισήμανε ο κ. Λούκε και πρόσθεσε: «Τώρα δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει το ευρώ, αλλά απαιτεί διαγραφή χρέους και περαιτέρω πιστώσεις. Αυτά δεν πάνε μαζί» σημείωσε................http://www.tanea.gr/news/politics/article/5202411/germania-sygxarhthria-ston-tsipra-apo-ton-prwthypoyrgo-ths-thoyriggias/

    ReplyDelete
  3. Ευρωσοσιαλιστές: Μήνυμα κατά της λιτότητας από την Ελλάδα στην ΕΕ ...

    H Eλλάδα έστειλε σαφές μήνυμα προς την ΕΕ να σταματήσει η λιτότητα και η τρόικα των υπαγορεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζάνι Πιτέλα σχολιάζοντας τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της Ελλάδας.

    «Οι Έλληνες επέλεξαν να δώσουν τέλος στη λιτότητα που τους επιβάλλεται από υπαγορεύσεις της τρόικας και να ζητήσουν από τη νέα κυβέρνηση να παρουσιάσει δίκαιες πολιτικές με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη» υπογράμμισε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Τζάνι Πιτέλα.

    «Η αναδιαπραγμάτευση του χρέους και η επέκταση των όρων του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας δεν πρέπει πλέον να θεωρείται ως ένα ταμπού» είπε και τόνισε ότι «είναι πλέον καιρός να επενδύσουμε στην οικονομική ανάπτυξη για να υπάρξει μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους.
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=670656
    25/1/15

    ReplyDelete
  4. Εκπρόσωπος Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών: Μην περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτούμε το πρόγραμμα...

    «Πολύ κακή για την Ευρώπη και το ευρώ» χαρακτηρίζει τη στροφή των πολιτών στα κόμματα που αντιμάχονται τη λιτότητα ο εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Φίλιπ Μισφέλντερ, νώ επέμεινε στην ανάγκη η Ελλάδα να μείνει πιστή στο πρόγραμμα λιτότητας.

    Ο Μισφέλντερ, σχολίασε το αποτέλεσμα των ελληνικών exit polls λέγοντας πως στη Γερμανία υπάρχει η ανησυχία για μια στροφή σε λαϊκά ευρωπαϊκά κινήματα που είναι «πολύ κακή για την Ευρώπη και το ευρώ».

    «Αυτού του είδους η διαμαρτυρία δεν αποτελεί έκπληξη, ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος από τα μέτρα λιτότητας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία. Αλλά νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να περιμένει από τη Γερμανία να επαναδιαπραγματευτεί τα προγράμματα. Θα πρέπει να παραμείνει στις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης».

    «Εάν οι Έλληνες πολιτικοί δεν θέλουν να διαπραγματευτούν, τότε θα πρέπει να το πράξουν με την Τρόικα. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε»...............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113441980
    25/1/15

    ReplyDelete
  5. Στην ατζέντα του αυριανού Eurogroup η συζήτηση για την Ελλάδα ...

    Η επίσημη ιστοσελίδα του Eurogroup επικαιροποίησε την θεματολογία της αυριανής συνεδρίασης
    Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls των ελληνικών εκλογών, η επίσημη ιστοσελίδα του Eurogroup επικαιροποίησε την θεματολογία της αυριανής συνεδρίασης, βάζοντας την «συζήτηση για την Ελλάδα», ως το δεύτερο θέμα συζήτησης μετά από την εισαγωγή της Λιθουανίας στη ζώνη του Ευρώ.

    Μέχρι πριν από λίγη ώρα φημολογούνταν πως η συζήτηση για την Ελλάδα θα αποτελούσε ανεπίσημη συζήτηση, όμως, έπειτα από τα αποτελέσματα, οι ελληνικές εκλογές θα απασχολήσουν και επίσημα αύριο τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.
    http://www.protothema.gr/economy/article/445679/stin-atzeda-tou-aurianou-eurogroup-i-suzitisi-gia-tin-ellada/
    25/1/15

    ReplyDelete
  6. Ζαν Μαρί Λεπέν: «Αποκήρυξη» της ΕΕ η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ...

    Ως «αποκήρυξη» της ΕΕ χαρακτήρισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα ο επίτιμος πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λεπέν, εκφράζοντας παράλληλα την αμφιβολία του ότι το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «θα κάνει ό,τι υποσχέθηκε».

    «Δεν είμαι σίγουρος ότι ο ηγέτης του κόμματος αυτού θα κάνει ό,τι υποσχέθηκε καθώς θα δεχθεί μεγάλες πιέσεις» δήλωσε ο Λεπέν το βράδυ της Κυριακής.

    Ωστόσο παραδέχθηκε ότι δεν το Γαλλικό Μέτωπο δεν μοιράζεται τις ίδιες θέσεις με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά καλοσώρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ως ένα κομμάτι της πολιτικής μάχης κατά της ΕΕ.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113441981
    25/1/15

    ReplyDelete
  7. Επίσημα αποτελέσματα στο 35,14% της Επικράτειας ...

    Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στο 35,14% της Επικράτειας, έχουν ως εξής
    :
    ΣΥΡΙΖΑ: 35,63% , έδρες 148,

    ΝΔ: 28,65%, έδρες 78,

    Χρυσή Αυγή: 6,37%, έδρες 17,

    ΠΟΤΑΜΙ: 5,75%, έδρες 16,

    ΚΚΕ: 5,37%, έδρες 15,

    ΠΑΣΟΚ: 4,91%, έδρες 13,

    ΑΝΕΛ: 4,67%, έδρες 13,

    ΚΙΝΗΜΑ: 2,43%, έδρες 0

    ReplyDelete
  8. Γερμανία: «Πολύ κακό» για την Ευρώπη και το ευρώ το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ ...

    Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες στο ΕΚ: Ένα κούρεμα είναι αδιανόητο - Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού της Θουριγγίας και οι αντιδράσεις Γερμανών πολιτικών
    «Πολύ κακό για την Ευρώπη και το ευρώ», χαρακτήρισε το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης, Φίλιπ Μισφέλντερ, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «αυτό το είδος της διαμαρτυρίας δεν είναι έκπληξη»................http://www.protothema.gr/politics/article/445675/germania-polu-kako-gia-tin-europi-kai-to-euro-to-provadisma-suriza/
    25/1/15

    ReplyDelete
  9. Τα επίσημα αποτελέσματα στο 40,4% της Επικράτειας...

    Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στο 40,04% της Επικράτειας, έχουν ως εξής:

    ΣΥΡΙΖΑ: 35,76% , έδρες 148

    ΝΔ: 28,44%, έδρες 78

    Χρυσή Αυγή: 6,39%, έδρες 17

    ΠΟΤΑΜΙ: 5,78%, έδρες 16

    ΚΚΕ: 5,41%, έδρες 15

    ΠΑΣΟΚ: 4,87%, έδρες 13

    ΑΝΕΛ: 4,68%, έδρες 13

    ΚΙΝΗΜΑ: 2,44%, έδρες 0

    ReplyDelete
  10. Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι ο Ματτέο Ρέντσι και ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθούν στην πρώτη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής...

    Υπογραμμίζεται, επίσης, με ικανοποίηση, από στενούς συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, ότι η εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσσατζέρο», δημοσίευσε σήμερα σύντομο διάλογο με τον νικητή των ελληνικών εκλογών. Στον διάλογο ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι «δεν γνωρίζει τον Ματτέο Ρέντσι, αλλά τα δυο επιτελεία τους έχουν ήδη επαφή και έχει αναπτυχθεί μια αυθόρμητη, θετική σχέση».

    Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζουν, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε, στην Ελλάδα, χάρη στην ενισχυμένη αναλογική, η οποία, όμως, στην Ιταλία, δεν «πείθει» την ιταλική παραδοσιακή Αριστερά.......http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2210575

    ReplyDelete
  11. Αυστρία: Συγχαρητήρια του καγκελάριου Φάιμαν στον Αλ. Τσίπρα...

    «Συγχαίρω τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη» τονίζει σε μια πρώτη αντίδρασή του για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν.

    Ο ίδιος τονίζει ότι η αυστριακή κυβέρνηση θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα..............http://www.naftemporiki.gr/story/906155/austria-sugxaritiria-tou-kagkelariou-faiman-ston-al-tsipra
    25/1/15

    ReplyDelete
  12. Τη λύπη του για την ήττα της Ν.Δ. εκφράζει ο επικεφαλής του ΕΛΚ ...

    Τη λύπη του για την ήττα της Ν.Δ. εκφράζει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ και καλεί την Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

    «Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η δεξιά και η ειλικρινής πορεία που επέλεξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την Ελλάδα, δεν αναγνωρίστηκε. Η πορεία των μεταρρυθμίσεων αποδίδει καρπούς και πρέπει να συνεχιστεί» δήλωσε ο κ. Βέμπερ.

    Ακόμη πρόσθεσε πως σύντομα θα καταστεί σαφές ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν στον ελληνικό λαό από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσίπρα δεν είναι τίποτα άλλο, από εκλογικά ψέματα...................http://www.naftemporiki.gr/story/906159/ti-lupi-tou-gia-tin-itta-tis-nd-ekfrazei-o-epikefalis-tou-elk
    25/1/15

    ReplyDelete
  13. Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με όλα τα θέματα ανοιχτά, ακόμα και αυτό της ηγεσίας, προανήγγειλε ο Ευγάγγελος Βενιζέλος...

    «Η θέση μας είναι τώρα πολύ πιο εύκολη σε σχέση με το τεράστιο βάρος που σηκώναμε τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και ανέλαβε την ευθύνη για το κακό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ.

    Όπως είπε, για το θεσμικά και δημοκρατικά δραματικό γεγονός ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή «υπάρχει ευθύνη έναντι του έθνους και έναντι της παράταξης, ευθύνη με ονοματεπώνυμο» που βαρύνει τον Γιώργο Παπανδρέου.

    «Αντέξαμε στην ανιστόρητη υπονόμευση που προκάλεσε η διάσπαση της παράταξης χωρίς πολιτικό λόγο, για ένα καπρίτσιο,για κάποιες προσωπικές εμμονές που πλήρωσε πανάκριβα και το ΠΑΣΟΚ και η χώρα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος..................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=37240&subid=2&pubid=113441987
    25/1/15

    ReplyDelete
  14. Σαμαράς: Παραδίδω μια χώρα μέλος της ευρωζώνης - Η ΝΔ άντεξε ...

    Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση. «Θέλω να αισθάνονται υπερήφανοι για τη μάχη που δώσαμε μαζί», σημείωσε.

    «Ο ελληνικός λαός μίλησε όλοι σεβόμαστε την απόφασή του» δήλωσε και πρόσθεσε: «έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, παρέλαβα την χώρα στο χείλος της καταστροφής και την παραδίδω όρθια».

    «Οι περισσότεροι δεν έδιναν καμία προοπτική ότι θα αντέξουμε. Όμως εμείς τα καταφέραμε. Βγάλαμε την χώρα από την ύφεση, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία, βάλαμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη. Πήραμε μέτρα επώδυνα, έγιναν σφάλματα και αδικίες, αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα» υπογράμμισε.

    «Παραδίδω μια χώρα χωρίς ελλείμματα, μια χώρα που βγαίνει από την κρίση, μια χώρα μέλος της ΕΕ και του ευρώ. Εύχομαι να διατηρήσει τα κεκτημένα η νέα κυβέρνηση».

    Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό μέχρι τέλους. Εύχομαι να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις μου, αλλά όφειλα να προειδοποιήσω»...............http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=670678
    25/1/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin