Friday, November 21, 2014

ΝΕΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ...

Στην κατεδάφιση του σπιτιού της οικογένειας του Παλαιστίνιου Ιμπραήμ Αλ Ακάρι, ο οποίος σκότωσε Ισραηλινό αστυνομικό και τραυμάτισε 13 ακόμη ανθρώπους, όταν έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το Ισραήλ.

Συγγενής του δήλωσε στο παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έφτασαν στο σπίτι της οικογένειάς του, στον προσφυγικό καταυλισμό Σουάφατ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, παλαιστινιακή πλευρά της κατεχόμενης και προσαρτημένης στο Ισραήλ πόλης.
Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας ανατίναξαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης την οικία του Αμπντελραχμάν Αλ Σαλούντι, ο οποίος έριξε το αυτοκίνητό του σε στάση του τραμ και σκότωσε βρέφος τριών μηνών και μια γυναίκα.
Στο μεταξύ, κι άλλες οικογένειες έλαβαν ειδοποίηση για την κατεδάφιση του σπιτιού τους, ανάμεσά τους η οικογένεια των δραστών της επίθεσης στη συναγωγή.
Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν στην Ιερουσαλήμ μια τέτοια επιχείρηση, η οποία θεωρείται από τους Παλαιστίνιους αβάσταχτη μαζική τιμωρία η οποία «πετά στον δρόμο» ολόκληρες οικογένειες.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε το Ισραήλ να μην χρησιμοποιεί τις κατεδαφίσεις σπιτιών ως τιμωρητικό μέτρο, χαρακτηρίζοντας το «αντιπαραγωγικό σε μια ήδη τεταμένη κατάσταση.

Αυτή είναι μια πρακτική την οποία υπενθυμίζω ότι η ισραηλινή κυβέρνηση διέκοψε στο παρελθόν, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζεφ Ράτκε.
Καταδίκασε επίσης την έγκριση από την τοπική επιτροπή σχεδιασμού της Ιερουσαλήμ της ανέγερσης 78 νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς Χαρ Χόμα και Ραμότ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε ομόφωνα την «ποταπή τρομοκρατική επίθεση» την Τρίτη σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ, όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καλώντας ταυτόχρονα Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους να μεριμνήσουν για να επανέλθει η ειρήνη στην περιοχή.
Τέσσερις ραβίνοι και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν από δύο Παλαιστινίους, μέλη του «Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», οι οποίοι εισέβαλαν οπλισμένοι με τσεκούρια και πιστόλι στη συναγωγή.
Σε ομόφωνο ψήφισμα, τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
  [elzoni.gr]
21/11/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin