Thursday, October 16, 2014

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε με την Μέρκελ για τις προκλήσεις στην ΑΟΖ. -- (Στο περιθώριο των εργασιών της 10ης Συνόδου Κορυφής Ασίας – Ευρώπης)

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ενημερώθηκε από τον ΠτΔ για τις τουρκικές προκλήσεις στο οικόπεδο 9. Η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη στάση της τουρκικής πλευράς. 

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο των εργασιών της 10ης Συνόδου Κορυφής Ασίας – Ευρώπης (ASEM), στο Μιλάνο, στις οποίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμμετείχε.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συναντήσεις με  τον Πρωθυπουργό της Κίνας, τον Πρόεδρο της Κορέας, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας και τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, τον Καγκελάριο της Αυστρίας, τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας και τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, “οι συνομιλητές του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίοι ήσαν ενδελεχώς ενήμεροι - από επιστολές που είχαν λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την έκδοση της τουρκικής οδηγίες προς ναυτιλλομένους -  για την κατάσταση που επικρατεί στην κυπριακή ΑΟΖ σε σχέση με τις προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Εξάλλου, χωριστές συναντήσεις με τους Πρωθυπουργούς της  Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας είχε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων και της οικονομικής συνεργασίας, ενώ τους ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την παρούσα φάση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης και τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας να επισκεφθούν την Κύπρο, προσκλήσεις που έγιναν αποδεκτές. Οι ημερομηνίες των επισκέψεων θα διευθετηθούν μέσω της. -

[kathimerini.com.cy]
16/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin