Monday, June 30, 2014

Το φυσικό αέριο της Κύπρου ανήκει σε όλους(Ozkan Yorgancioglu)

Το φυσικό αέριο της Κύπρου ανήκει σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στο νησί, δήλωσε ο λεγόμενος "πρωθυπουργός" Οζκάν Γιοργκατζίογλου, αναφέροντας ότι δεν συμμερίζεται την άποψη της ε/κ πλευράς στο θέμα αυτό και πως η κάθε πλευρά πρέπει να πάρει το μερίδιό της αφού λυθεί το Κυπριακό.
Σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο κ. Γιοργκατζίογλου είπε ότι παρόλο που οι έρευνες έγιναν από τη "νότια Κύπρο", το φυσικό αέριο ανήκει σε όλους όσοι ζουν στην Κύπρο. "Η ε/κ πλευρά λέει `ας λυθεί πρώτο το Κυπριακό και μετά παίρνετε αυτό που δικαιούστε. Εμείς θα το εκμεταλλευόμαστε μέχρι τη λύση αλλά εσείς θα το εκμεταλλευτείτε μετά τη λύση`.

Αυτό είναι κάτι που είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτό. Είναι σαν να έχουν την ευκαιρία της επιλογής να παρατείνουν τη λύση του Κυπριακού", είπε. Όπως είπε, η δική τους θέση είναι "και οι δύο 'λαοί' να πάρουν το μερίδιό τους μετά τη λύση και να αναπτύξουν τις διμερείς σχέσεις σε κάθε πεδίο".
Ανέφερε ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι το φυσικό αέριο στην Κύπρο θα συμβάλει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού μεταξύ Ε/κ και Τ/κ.
"Πιστεύουμε ότι η επίλυση των προβλημάτων μεταξύ Ε/κ και Τ/κ μέσω του φυσικού αερίου είναι σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο μέγιστο και την αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης στο ενεργειακό", είπε. Πρόσθεσε ότι αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο τις σχέσεις Ε/κ και Τ/κ, αλλά και τις σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ, καθώς και τις σχέσεις Ισραήλ, Λιβάνου και Αιγύπτου. Επίσης, θα αποτελέσει εναλλακτική για την Ευρώπη, η οποία εξαρτάται από τη Ρωσία στο θέμα του φυσικού αερίου................... http://www.sigmalive.com/news/politics/139820#sthash.jCrZpMGC.dpuf

30/6/14
-------------------
***"They want to make use of the gas until the Cyprus question is resolved, but want us benefit from it after the solution of the question," Yorgancioglu said about the Greek attitude on the subject. "This is unacceptable because once they benefit the gas revenue, they might be unwilling to look for a solution."

Yorgancioglu said the question of healing the island’s division should be resolved first and the revenue should be shared fairly after that. 

The 200 billion cubic meters of natural gas in the southern shore of Cyprus, in the Aphrodite gas field, is considered a catalyst for peace and cooperation in the region. However, fields licensed by Greek Cypriots for the search of natural gas........[Cyprus gas must be shared fairly]..............www.aa.com.tr/en
30/6/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 ----

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin