Saturday, March 22, 2014

Δεν έγινε επίσημη έκκληση για προσχώρηση στην Ρωσική Ομοσπονδία από την Αμπχαζία, Ν. Οσετία, Υπερδνειστερία. - Валентина Матвиенко

Ούτε η Αμπχαζία, ούτε η Νότια Οσετία, ούτε η Υπερδνειστερία  έχουν κάνει καμία αίτηση προσχώρησης στη Ρωσία, δήλωσε η Βαλεντίνα Ματβιένκο, το Σάββατο, 22 Μαρτίου, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου).
"Δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε έκκληση από αυτούς και δεν θα ήταν σκόπιμο να συζητήσουμε αυτό το θέμα τώρα", είπε
η Βαλεντίνα Ματβιένκο στο Nedelya Ren - TV.

Η Ματβιένκο τόνισε ότι "δεν πρέπει κανείς να προσπαθήσει να απεικονίσει τη Ρωσία ως ένα κράτος που επιδιώκει να αρπάξει κάτι." "Αυτό το ζήτημα - ενσωμάτωση των νέων εδαφών- δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. Η Κριμαία είναι μια ειδική περίπτωση. "Απλά αποκαταστήσαμε την Ιστορική Δικαιοσύνη", είπε .

  • Η Ουκρανία είναι έτοιμη να λάβει την κενή θέση στην Ομάδα των Οκτώ (G8), δήλωσε ο διορισμένος από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας υπηρεσιακός πρωθυπουργός Arseny Yatsenyuk μετά από μια συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του Stephen Harper για το Σάββατο 22 Μαρτίου ....
"Αν υπάρχει μια κενή θέση στην Ομάδα των Οκτώ, η Ουκρανία είναι έτοιμη να την πάρει", είπε και ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Καναδά για την απόφασή της να χορηγήσει 200 εκατομμύρια δολάρια οικονομική  βοήθεια προς την Ουκρανία .
Ο Yatsenyuk υπενθύμισε ότι είχε νωρίτερα καλέσει τις χώρες της G7 να "δημιουργήσουν ένα νέο σύστημα παγκόσμιας ασφάλειας."
Τόνισε ότι η Ουκρανία ελπίζει για την επανέναρξη των συνομιλιών για την ζώνη ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά που είχε ανασταλεί πριν από δύο χρόνια .
Ο Harper υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια προς την ουκρανική κυβέρνηση.(itar-tass)

---
  ****Επισκέψεις αλληλεγγύης τέτοιου είδους, όπως του Kαναδού πρωθυπουργού  Stephen Harper (200 εκ. $), έρχονται σε συνέχεια της Ιστορικής συμφωνίας Σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ (πολιτικό σκέλος, -αργότερα το οικονομικό) όπως την χαρακτήρισε ο José Manuel Barroso στο FRANCE24.  Οι 28 ηγέτες των μελών κρατών ανακοίνωσαν ταυτόχρονα οικονομική 1,7 δις υπό προϋποθέσεις.
Στις 17 Δεκεμβρίου του 2013 ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Viktor Yanukovich, και ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin, υπέγραψαν συμφωνία δανείου 15 δις $ και έκπτωση στις τιμές του φυσικού αερίου 33%.   22/3/14
  --
  -
 ΣΧΕΤΙΚΑ:

 


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin