Saturday, January 11, 2014

ΚΥΠΡΟΣ: Παρέμβαση του ΣΑ θα ζητήσει ο Μπαν σε περίπτωση μη συμφωνίας


-
Παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα ζητήσει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών σε περίπτωση κατά την οποία μέσα στην επόμενη βδομάδα δεν επιτευχθεί συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος που θα οδηγήσει σε επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, επιστρέφει στην Κύπρο τη Δευτέρα και την ίδια μέρα θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.


Θα έχει επίσης συναντήσεις με τους διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων και την Παρασκευή θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη όπου θα ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα για τα αποτελέσματα των επαφών του.

Στις 22 του μήνα ο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας ενόψει των διαβουλεύσεων για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο. Την ίδια μέρα θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και η αντιπρόσωπος του ΓΓ στην Κύπρο Λίζα Μπατενχάιμ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα στις 29 Ιανουαρίου.
 http://www.sigmalive.com/news/politics/90566#sthash.xKUcl661.dpuf
11/1/14
--
-
***video:  Press conference with Secretary-General Ban Ki-moon - 10 Jan '14


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin