Wednesday, January 15, 2014

ΚΥΠΡΟΣ: Διαδικαστικού χαρακτήρα η συνάντηση Ντάουνερ-Μαυρογιάννη

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν η σημερινή συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ με τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.

Ο κ. Ντάουνερ περιορίστηκε να ακούσει από τις δύο πλευρές κατά πόσο είχαν οτιδήποτε νεότερο να του διαβιβάσουν, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Τ/κ διαπραγματευτής Οσμάν Ερτούγ επανέλαβε τη θέση του ότι δεν επιθυμεί την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για την έναρξη συνομιλιών.


Ωστόσο, η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως δηλώθηκε κατ’ επανάληψη, θεωρεί αναγκαία την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, έστω και σύντομου σε έκταση.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, δεν έχουν προγραμματισθεί οποιεσδήποτε συναντήσεις για αύριο μεταξύ του κ. Ντάουνερ με τους δύο διαπραγματευτές.

Ο αξιωματούχος των ΗΕ αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο την Παρασκευή και την επόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.
 http://www.onlycy.com/432675

15/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin