Tuesday, December 3, 2013

Εθνικό Συμβούλιο: Στήριξη Αναστασιάδη για το Κυπριακό. ΤΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Τη σαφή τους στήριξη για την ανάγκη έκδοσης κοινής διακήρυξης με σκοπό να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εξέφρασαν τα κόμματα του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου Χρίστο Στυλιανίδη, η χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό και συναινετικό κλίμα, κάτι που στέλνει τα σωστά μηνύματα.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, λεπτομερώς, με έγγραφα και πρακτικά, για όλες τις επαφές του με ηγέτες κρατών και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία σύσκεψη αρχηγών, καθώς και για το περιεχόμενο της άτυπης συνάντησης του κ. Αναστασιάδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.


Ανακοίνωσε, επίσης, ότι το σώμα των πολιτικών αρχηγών θα βρίσκεται σε διαρκή σύσκεψη για τη διαμόρφωση της κοινής διακήρυξης, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει μέσα στον Δεκέμβριο με θέμα τις προσφυγές Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων και τον Ιανουάριο με αντικείμενο τα θέματα στρατηγικής.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Κυπριανού, δήλωσε ότι υπέβαλε πρόταση για ανάληψη διεθνούς εκστρατείας για ευαισθητοποίηση των κέντρων λήψης αποφάσεων που μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στο Κυπριακό.

Ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα θέσει θέμα διακοπής της συνεργασίας στην κυβέρνηση συνασπισμού με το ΔΗΣΥ, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά το κοινό ανακοινωθέν πριν από την επανέναρξη.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να επιμείνει στη θέση του για διευκρίνιση της βάσης των διαπραγματεύσεων. Οι εποικοδομητικές ασάφειες δίνουν στην τουρκοκυπριακή πλευρά τη δυνατότητα να ξεφύγει από το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων» σημείωσε.
Θέση της ΕΔΕΚ είναι πως είναι αδιανόητο να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό χωρίς διευκρίνιση της βάσης των συνομιλιών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην κρύβεται πίσω από την αδιαλλαξία του Ντερβίς Έρογλου.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, σημείωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν συμφωνεί με εναλλακτικό σχέδιο που υπέβαλε το κίνημα για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο Κυπριακό.
elzoni.gr
3/12/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin