Friday, November 8, 2013

Ομήρου: Προϋπόθεση μια ξεκάθαρη βάση. -ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ.

Προϋπόθεση για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό αποτελεί η ύπαρξη μιας ξεκάθαρης διαπραγματευτικής βάσης, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο John Koenig.

Από την πλευρά του ο αμερικάνος Πρέσβης έκανε λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίτευξη λύσης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στο αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν μέχρι σήμερα οι απευθείας συνομιλίες για τη λύση του κυπριακού προβλήματος, ένεκα της αδιάλλακτης στάσης της τουρκικής πλευράς, καθώς και στη νέα προσπάθεια που καταβάλλεται για επανέναρξή τους.



Προϋπόθεση για την επανέναρξη, τόνισε, αποτελεί η ύπαρξη μιας ξεκάθαρης διαπραγματευτικής βάσης που να λαμβάνει υπόψη τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 1977 – 1979 και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η Τουρκία φιλοδοξεί να ενταχθεί.

Ο κ. Koenig δήλωσε από την πλευρά του ότι αυτή η περίοδος αποτελεί ίσως ένα παράθυρο ευκαιρίας για επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, δεδομένων και των εξελίξεων που καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή. Οι ΗΠΑ, συνέχισε, στηρίζουν τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν την οικονομική κρίση στην Κύπρο και την αντιμετώπισή της, ενώ αναφορές έγιναν και στις διακοινοβουλευτικές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

politisnews.eu
7/11/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin