Saturday, November 9, 2013

Ντάουνερ: Αισιοδοξία για κοινό ανακοινωθέν τις επόμενες μέρες.

Για σκληρή δουλειά και καλή πρόοδο στη διαδικασία προετοιμασίας της έκδοσης του κοινού ανακοινωθέντος, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

«Απομένει ακόμη κάποια δουλειά αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι το ανακοινωθέν μπορεί να συμφωνηθεί τις επόμενες ημέρες», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ. Ντάουνερ.

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, αναχωρεί από την Κύπρο απόψε, μετά από εικοσιτετράωρη επέκταση της επίσκεψής του στο νησί.

Κυβέρνηση: Οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας θα συνεχιστούν



Οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας επί κοινής διακήρυξης θα συνεχιστούν, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία επί της κοινής διακήρυξης που θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, όπως αυτές καθορίζονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Όπως έχει επανειλημμένα διασαφηνίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνει ο κ. Σημιανίδης, «αυτές οι αρχές είναι η βασική προϋπόθεση, έτσι ώστε να αρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος, αλλά με προοπτική κατάληξης και χωρίς να οδηγηθούμε σε συνομιλίες χάρη των συνομιλιών». 

Η δική μας πλευρά, όπως μέχρι τώρα έπραξε, θα συνεχίσει να προσέρχεται στις διαβουλεύσεις με καλή πίστη και εποικοδομητική διάθεση, με στόχο τη συμφωνία επί της κοινής διακήρυξης η οποία θα προσφέρει προοπτική για συνάντηση των δύο ηγετών και για την έναρξη ουσιαστικού και αποτελεσματικού διαλόγου, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος.

Αναμένεται τοποθέτηση από τουρκοκυπριακής πλευράς.
sigmalive.com

9/11/13
-
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin