Saturday, September 7, 2013

ΟΗΕ επαινεί… Ερντογάν!. -ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΗΕ.

Με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου του G-20, ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, χαιρέτισε τη «συνεχή δέσμευση» της Τουρκίας για την επίτευξη μιας «αμοιβαία αποδεκτής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό».
Όπως επισημαίνεται, ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού ενθάρρυνε τον Τούρκο πρωθυπουργό ώστε η χώρα του να συνεχίσει να διαδραματίζει «θετικό ρόλο» στην υποστήριξη της διαδικασίας για την επίλυση του προβλήματος.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας για τις έρευνες του ΟΗΕ όσον αφορά τα χημικά όπλα.
Την ίδια ώρα, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωνε πως η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει πληροφόρηση ότι τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο, προσεγγίζει την κυπριακή ΑΟΖ.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση συνεχίζει με συνέπεια το πρόγραμμά της για το φυσικό αέριο και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

  • Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο 55ος γύρος των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη.
elzoni.gr
7/9/13
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin