Tuesday, September 24, 2013

ΥΠΕΞ: Απάντηση Αντιπροέδρου Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με συνάντησή του με ΥΠΕΞ Τουρκίας και συμφωνία τους να πραγματοποιηθούν εκατέρωθεν συναντήσεις με διαπραγματευτές ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας

ΥΠΕΞ, Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος 2013
 
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη χθεσινή συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας κ. Α. Davutoglu και τη συμφωνία τους να πραγματοποιηθούν εκατέρωθεν συναντήσεις με τους διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, δήλωσε τα εξής :

«Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης ζήτησε από την ελληνική Κυβέρνηση να αποδεχθεί συνάντηση - σε επίπεδο που θα καθοριστεί - με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, προκειμένου να διευκολυνθεί η συνάντηση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας με την τουρκική Κυβέρνηση. Αυτό συμφωνήσαμε με τον κ. Davutoglu.
Δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά σε "τετραμερή" διάσκεψη ή σε οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή της Ελλάδος. Οι δυο κοινότητες προβλέπονται στο ισχύον Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960 και ο ορισμός διαπραγματευτών έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Η διαφύλαξη, άλλωστε, της διεθνούς νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της και ενεργεί ως κυρίαρχο κράτος-μέλος του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι θεμελιώδης μέριμνά μας.

Η Ελλάδα, όπως είχα την ευκαιρία να πω στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη με στόχο μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο».

mfa.gr
24/9/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin