Thursday, June 27, 2013

Θεοχάρους:"Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τις τουρκικές ύβρεις"

«Οι υπουργοί του κ. Ερτογάν αλλά και ο ίδιος συμπεριφέρονται σκαιότατα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφεει σε ανακοίνωση της η Ελένη Θεοχάρους, προσθέτοντας πως απόδειξη τούτου είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι υποβαθμίζουν τις εργασίες της 72ης  Συνόδου της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας ΕΕ.

«Αντί του Επικεφαλής των Τουρκικών Ενταξιακών Διαδικασιών Εγκεμέν Μπαγίς, στέλνουν στη συνεδρίαση το  Μόνιμο Αντιπρόσωπό τους στις Βρυξέλλες, καθότι είναι ενοχλημένοι από την Ευρωβουλή, η οποία ζητά από την τουρκική Κυβέρνηση το αυτονόητο: Να σεβαστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών της.   



Η Τουρκία προβάλει συνεχώς  εκβιαστικές απαιτήσεις  για το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, ενώ έχει  ακυρώσει την επίσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών στην Άγκυρα, και  καθυβρίζει συνεχώς  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους Ευρωβουλευτές. Ακόμη και αξιωματούχους κρατών μελών της ΕΕ όταν δεν της κάνουν τα χατίρια και όταν δεν βγάζουν στις εκπτώσεις τις δημοκρατικές αρχές και αξίες μας για να βολευτεί η, κατά γενική παραδοχή,  αντιδημοκρατική και αυταρχική στάση του Ερντογάν.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η διεξαγόμενη μέσα σε αυτό το κλίμα 72η Σύνοδος απλώς παρέχει στήριξη στην αντιδημοκρατική Κυβέρνηση Ερντογάν και στέλνει λαθεμένα μηνύματα στον εξεγερμένο Τουρκικό Λαό και παραδίδει στο φιλοτουρκικό λόμπι το δικαίωμα να χειρίζεται κατά το δοκούν τις εργασίες της Μεικτής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ.


  •  Επειδή δε,  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως λίκνο της δημοκρατίας, οφείλει να αντιστέκεται σε εκβιασμούς θεωρώ ότι δεν μπορώ να συμμετάσχω στην εν λόγω σύσκεψη ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης των διαμαρτυρομένων δημοκρατών Τούρκων και αντίστασης στην  συνεχιζόμενη τουρκική κατοχής της Κύπρου που αποτελεί προσβολή για την ίδια την  ΕΕ», καταλήγει η κα Θεοχάρους.  
- See more at: http://www.sigmalive.com
27/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
  1. «Πράσινο φως» στην Άγκυρα .... ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

  2. Γερμανία: Ανάρμοστο να ανοίξουν τώρα οι διαπραγματεύσεις ένταξης με την Τουρκία

-----------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin