Monday, May 6, 2013

NATO head calls for solution to Cyprus issue

NATO Secretary General Rasmussen said Cyprus issue should be solved to fix the problems in NATO-EU relations

BRUSSELS
NATO Secretary General Anders Fogh Rasmussen said that Cyprus issue should be solved in order to advance NATO-EU cooperation. 
In a press conference, Rasmussen called on all sides in Cyprus to advance, find a solution and unite the island.

There are many things that were risked in economic aspect, and parties will be better off by reuniting, Rasmussen added.



After solving Cyprus issue, oil and natural gas drilling can be initiated, and beyond that political obstacles before NATO-EU relations will be removed, he said. 


Regarding Israeli warplane's attack on Syria, Rasmussen said that no military activity was seen within the radius of Patriot systems that had been installed in Turkey.

.aa.com.tr
6/5/13
--
-

3 comments :

  1. Α. Ράσμουσεν : Παράλογη η κατάσταση στις σχέσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ εξαιτίας του Κυπριακού...."Αν δεν βρούμε λύση το πρόβλημα θα συνεχιστεί"....

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν κάλεσε σήμερα τις χώρες της ΕΕ να επενδύσουν στην ασφάλεια και την άμυνα και προειδοποίησε τους νομοθέτες ότι "η ήπια δύναμη από μόνη της δεν είναι δύναμη". Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να επικεντρώσουν τις συνομιλίες που θα έχουν στο πλαίσιο συνόδου κορυφής το Δεκέμβριο, στην ασφάλεια και την αμυντική πολιτική της ΕΕ. Θα είναι η πρώτη φορά που θα συζητήσουν επισήμως το θέμα αυτό από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση, η οποία έχει "καταβροχθίσει" τους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς.
    "Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες δε δεσμευτούν ότι θα επενδύσουν στην ασφάλεια και την άμυνα, τότε όλες οι συζητήσεις για ενισχυμένη ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική και πολιτική ασφαλείας θα είναι αερολογίες", τόνισε ο Ράσμουσεν.
    "Χωρίς στρατιωτικό υλικό με το οποίο θα υποστηρίξει τη διπλωματία της η Ευρώπη δεν θα έχει αξιοπιστία και επιρροή. Θα κινδυνεύσει να μετατραπεί σε θεατή και όχι σε ισχυρό παγκόσμιο παράγοντα που μπορεί και πρέπει να είναι".
    Τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ υποτίθεται ότι αφιερώνουν το 2% του ΑΕΠ τους σε στρατιωτικές δαπάνες, ωστόσο οι περισσότερες δεν το πράττουν.
    Ο Ράσμουσεν εξέφρασε αμφιβολίες ότι η Ευρώπη θα έχει μια κοινή αμυντική πολιτική στο άμεσο μέλλον.
    "Πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα το δούμε αυτό", τόνισε.
    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ μίλησε για "παράλογη κατάσταση", όσον αφορά στις σχέσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ, εξαιτίας εντάσεων μεταξύ της Τουρκίας, χώρας μέλους της Συμμαχίας, και της Κύπρου, μέλους της ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, η Βοσνία, όπως είπε, είναι το μόνο θέμα που μπορεί να τεθεί στις επίσημες συνομιλίες των δυο οργανισμών.
    "Εάν δε βρούμε μια λύση στο Κυπριακό θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το παράλογο πρόβλημα", τόνισε.

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=178086
    6/5/13

    ReplyDelete
  2. Ράσμουσεν: το ΝΑΤΟ θα είναι εγγυητής της Συμφωνίας Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου....

    Το ΝΑΤΟ θα είναι εγγυητής της εφαρμογής της πολιτικής συμφωνίας μεταξύ της σερβικής κυβέρνησης και των Αρχών του Κοσσυφοπεδίου, συντελώντας στην ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή αυτή, - διαβεβαίωσε τη Δευτέρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

    «Εμείς θα κάνουμε το παν για την εξασφάλιση της εφαρμογής της πολιτικής συμφωνίας. Είναι βασικό ώστε και οι δύο πλευρές να βλέπουν το ΝΑΤΟ ως αμερόληπτο εγγυητή της ειρήνης και της σταθερότητας»,- είπε ο Ρασμούσεν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

    http://greek.ruvr.ru/2013_05_07/112649868/
    7/5/13

    ReplyDelete
  3. ΕΔΕΚ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ρασμούσεν....

    Απαράδεκτες χαρακτηρίζει η ΕΔΕΚ τις χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ρασμούσεν με τις οποίες, όπως αναφέρει, επιχείρησε να συνδέσει την επίλυση του Κυπριακού με την οικονομική κρίση.

    Σε διάσκεψη Τύπου την Τετάρτη στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε ότι μια τέτοια διασύνδεση "είναι εντελώς άτοπη, αφού η μόνη ερμηνεία που μπορεί να της αποδοθεί είναι ο ωμός εκβιασμός προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό ελληνισμό να αποδεχθεί ελλειμματική λύση λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κύπρος".

    Σε ότι αφορά τη δήλωση Ρασμούσεν ότι "τα προβλήματα ΝΑΤΟ – Ε.Ε. θα λυθούν με την επίλυση του Κυπριακού, η απάντηση είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα λυθούν αν η Τουρκία, ως οφείλει, συμμορφωθεί με το Κοινοτικό δίκαιο και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία, περιλαμβανομένων των Κυπρογενών τις υποχρεώσεων", ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

    Είπε ακόμη πως θα πρέπει να πληροφορηθεί ο κ. Ρασμούσεν ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν «δύο τμήματα» αλλά ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία όπως αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και την ΕΕ και ότι υπάρχει παράνομη τουρκική στρατιωτική κατοχή του 37% της εδαφικής επικράτειας της Κύπρου.

    ΟΑΣΕ - Φορολογικοί Παράδεισοι

    Για αβάστακτη υποκρισία των ηγεμονικών κύκλων της ΕΕ έκανε λόγο ο κ. Παπαδάκης, σχολιάζοντας τα πρόσφατα ευρήματα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που αποκαλύπτουν ότι "η Ολλανδία κατέχει τα πρωτεία ως χώρα φορολογικός παράδεισος». Τα ευρήματα, ανέφερε, καταδεικνύουν την αβάστακτη υποκρισία των ηγεμονικών κύκλων της Ε.Ε. που στοχοποίησαν αναιτιολόγητα την Κύπρο, παραγνωρίζοντας και συγκαλύπτοντας τις χώρες που είναι πραγματικοί φορολογικοί παράδεισοι".

    Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, ακόμη πιο αξιοκατάκριτος είναι ο Ολλανδός Πρόεδρος του Γιουρογκρούπ Ντέισελμπλουμ ο οποίος, ανέφερε, "υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών των συκοφαντικών κατηγοριών κατά της Κύπρου και της επιβολής του πρωτοφανούς μέτρου κουρέματος των καταθέσεων".

    "Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι η εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Κύπρου υπήρξε προσχεδιασμένη με κεντρικό στόχο την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τη μεταφορά καταθέσεων σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης", κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

    http://www.sigmalive.com/news/politics/43974
    8/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin