Sunday, May 12, 2013

Εντατικοποίηση επαφών Ντάουνερ για κυπριακό

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα ενημερώσει στις 30 Μαίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Την προηγούμενη μέρα, στις 29 Μαΐου, ο κ. Ντάουνερ θα παραθέσει δείπνο στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στη Λευκωσία.

Το αίτημα της Γραμματείας του ΟΗΕ υποβλήθηκε μόλις την Πέμπτη, μία μέρα μετά τη συνάντηση του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη με τον ΓΓ Μπαν Κι-Μουν στη Νέα Υόρκη.



Ακολούθησε την επομένη ανακοίνωση του Εκπροσώπου του ΓΓ, Martin Nesirky, σύμφωνα με την οποία ο κ. Ντάουνερ εμφανιζόταν «ενθαρρυμένος» από τη συνάντηση Κασουλίδη – Μπαν.

Διπλωματικοί κύκλοι εμφανίζονται, ωστόσο, επιφυλακτικοί με τον αισιόδοξο τόνο της ανακοίνωσης, όπου, μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά και σε «πολλαπλασιασμό» των επαφών του κ. Ντάουνερ με μέλη των δύο κοινοτήτων, αλλά και διεθνείς πρωταγωνιστές.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την περασμένη Τετάρτη, πριν τη συνάντηση του ΥΠΕΞ με το ΓΓ του ΟΗΕ, επαφές στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού με υψηλά ιστάμενα στελέχη της Γραμματείας είχε ο βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και χειριστής του κυπριακού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ερικ Ρούμπιν.

Ο κ. Ρούμπιν θα βρίσκεται στη Λευκωσία στις 29 Μαΐου, καθώς και ο Βρετανός ομόλογός του στο Φόρειν Οφις.


  • Ενδιαφέρον να επισκεφθεί την περιοχή εκδήλωσε και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ρώτησε τον κ. Κασουλίδη αν εκτιμά πως μία επίσκεψή του θα δημιουργούσε ευνοϊκό κλίμα για τις συνομιλίες.

.sigmalive.com
12/5/13

-
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:



No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin