Thursday, May 23, 2013

Ο Χουντής καταψηφίζει έκθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ

Επισημαίνοντας η διευθέτηση του ονόματος της γειτονικής χώρας πρέπει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής δήλωσε ότι καταψηφίζει σχετική έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ο Ν.Χουντής ανέφερε ότι δεν πρόκειται για ένα διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ αλλά για ένα διεθνές πρόβλημα για την επίλυση του οποίου συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, μίλησε για την ανάγκη να αντιληφθεί η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ότι οι εθνικιστικές κορώνες και πρακτικές δεν συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος.



«Η πολιτική κατάσταση στην χώρα μετά και από τα γεγονότα του 2012, δεν καταγράφεται με την δέουσα αυστηρότητα. Στην πραγματικότητα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να κάνουν σημαντικά βήματα προς τη δημοκρατία και προς την ομαλή λειτουργία του κράτους», πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στο ψήφισμα δεν αναφέρονται τα αίτια που έχουν επιδεινώσει τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας, όπως την αύξηση του δημοσίου χρέους, την τεράστια ανεργία των νέων και τη μεγάλη μετανάστευση στο εξωτερικό. 

 .enet.gr
23/5/3
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

-----------------------



ΣΧΕΤΙΚΑ (MEP Richard Howitt UK & η Έκθεσή του):

1. Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. καταψήφισαν την Έκθεση Προόδου της ΠΓΔΜ

2. EU Rapporteur Urges FYROM's Accession Talks

3. Ο Βρετανός ευρωβουλευτής Richard Howitt, η Έκθεση Προόδου για την ΠΓΔΜ και το άσχημο παιχνίδι κατά της Ελλάδας (Μέρος 2ο)....

4. Ο Βρετανός ευρωβουλευτής Richard Howitt, η Έκθεση Προόδου για την ΠΓΔΜ και το άσχημο παιχνίδι κατά της Ελλάδας (1ο) ....


MEP RICHARD HOWITT

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin