Monday, May 27, 2013

Επιμένει σε τερματικό και αγνοεί την Τουρκία η Κυβέρνηση


-
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει κανονικά τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς μη δίνοντας σημασία στους «ευσεβοποθισμούς» της Τουρκίας, δήλωσε ο Γιώργος Λακκοτρύπης απαντώντας στα όσα ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέντ Νταβούτογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω αγωγού στην Τουρκία είναι η καλύτερη λύση.

Μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα, ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, είπε ότι η Τουρκία λέει ότι «Υπάρχει θέμα, εμείς λέμε ότι η Τουρκία έχει θέμα», τονίζοντας ότι η Κύπρος προχωρεί με τους δικούς της σχεδιασμούς, αφού πιστεύεται ότι η καλύτερη λύση είναι η μεταφορά του φυσικού αερίου με τερματικό υγροποίησης στο Βασιλικό.
Υπογράμμισε επίσης ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά μελέτη που να αποδεικνύει ότι η μεταφορά ΦΑ μέσω αγωγού προς την Τουρκία είναι καλύτερη λύση από όλες τις απόψεις. Το μοναδικό δεδομένο, πρόσθεσε, είναι ότι η Κύπρος βρίσκεται στον ενεργειακό χάρτη της ΕΕ.
Παράλληλα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για χρονική επέκταση του Β’ γύρου αδειοδότησης λέγοντας ότι επί τούτου έχουν αποσταλεί επιστολές προς τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, μέσω των οποίων ενημερώνονται για αυτή την εξέλιξη ή για το ενδεχόμενο απόρριψης των προσφορών τους. Σε ότι αφορά τον οδικό χάρτη, ο Γιώργος Λακκοτρύπης είπε ότι έχει ετοιμαστεί και πως θα παρουσιαστεί σύντομα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
www.sigmalive.com
27/5/13
---
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin