Friday, May 17, 2013

Συσκέπτονταν εναντίον της τρόικας, μπροστά σε εκπρόσωπο της!


 -
Έκαναν συσκέψεις για να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις και τις απειλές της τρόικας και του Eurogroup, στην παρουσία εκπροσώπου της τρόικας, χωρίς να το γνωρίζουν. Απίστευτοι διάλογοι έρχονται στο φως για να αποκαλύψουν πως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας "κουβαλούσε" μαζί του στις συσκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, Ελλαδίτη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χωρίς να τους γνωστοποιήσει την ιδιότητά του.  


Το θέμα δημοσιοποιεί η εφημερίδα «φιλελεύθερος», επικαλούμενη πρακτικά της σύσκεψης της 21ης Μαρτίου 2013 μεταξύ του Προέδρου της Βουλής και Αρχηγών/ Εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Από τους διαλόγους, διαφαίνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί εκείνη την ημέρα διαπίστωναν την ακριβή ιδιότητα του Ελλαδίτη Εκπροσώπου της ΕΚΤ, ο οποίος μετείχε τις προηγούμενες ημέρες στις αλλεπάλληλες, μαραθώνιες συνεδρίες στο Προεδρικό, μετά την κρίσιμη απόφαση που είχε ληφθεί τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου,  για κούρεμα καταθέσεων:

Άντρος Κυπριανού: Κύριε Βαρνάβα, επειδή κάποιοι από εμάς πήγαμε και στη σύσκεψη στην ΚΤ το απόγευμα και μετά συναντηθήκαμε και με το συμβούλιο της Λαϊκής και πρέπει να σας πως ότι διαπιστώσαμε πως τα στοιχεί που μας έδωσε – τώρα το ακούω – ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, νόμιζα ότι ήταν υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας.
Μάριος Καρογιάν: έτσι νόμιζα κι εγώ. Θυμάσαι την ώρα που μιλούσα και σε κάποια φάση γελούσε; Είναι αυτός ο κύριος, ο οποίος είναι της ΕΚΤ, ο οποίος ήταν παρών.
Άντρος Κυπριανού: Δεν ήξερα ότι είναι της ΕΚΤ τελικά, ο κύριος.  Το είπα και του κ. Ομήρου που με ρώτησε ποιος ήταν και του είπα ότι «είναι υπάλληλος της ΚΤ, απλώς είναι Ελλαδίτης».

Δημήτρης Συλλούρης: Ήταν και στο Προεδρικό.
Άντρος Κυπριανού: Τέλος πάντων, μας έδωσε στοιχεία, τα οποίοα το ΔΣ της Λαϊκής λέει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Γιώργος Βαρνάβα: Τούτο μας είπαν και εμάς μέσα. Αφού είπαν ότι θα παραλάβουν αύριο το πρωί  παραγγελία από την Κεντρική Τράπεζα 30 εκ ευρώ με την Group Four. Συν κάποια που έχουν, είναι σίγουρο 58 εκ ευρώ …. «Αντέχουν, λέει, … πέραν της Δευτέρας οι μηχανές μας». Απλά για να μην λεχθεί ότι αν δεν το ψηφίσουμε καταρρέει η Λαϊκή.
….  Aβέρωφ Νεοφύτου: Τις τελευταίες 3 μέρες, κατά μέσο όρο αποσύρονται από τη Λαϊκή , γύρω στα 70 εκατομμύρια ευρώ, ημερησίως, έχω τα στοιχεία…

Νίκος Κατσουρίδης: Ποιος το λέει τούτο;
Αντρος Κυπριανού: Ο εκπρόσωπος της ΚΤ
Αβέρωφ Νεοφύτου: Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορώ να κάνω για χίλιους δύο λόγους τον δικηγόρο του Διοικητή
Δημήτρης Συλλούρης: Κύριε Πρόεδρε, εισηγούμαι να πάρεις τηλέφωνο τώρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Γιαννάκης Ομήρου: Μίλησα με τον Πρόεδρο.
Δημήτρης Συλλούρης: Του  είπες για και για εκείνο το παιδί (σ.σ. Εκπ. ΕΚΤ)
Γιαννάκης Ομήρου:  Δεν το ήξερε ούτε εκείνος.
 .sigmalive.com
17/5/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin